Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Tuin leeghalen kosten

Wanneer u uw tuin wilt laten leeghalen en dit werk wilt uitbesteden aan bijvoorbeeld een hoveniersbedrijf dan zult u met kosten te maken krijgen. Het zal u wellicht dan ook niet verbazen dat mensen online regelmatig zoeken naar: tuin leeghalen kosten.

Hoe hoog de kosten voor het leeghalen van een tuin gaan worden is op voorhand niet te zeggen. Dat komt doordat de kosten bij het leeghalen van een tuin afhankelijk zijn van verschillende factoren. De volgende factoren spelen bij het leeghalen van een tuin een belangrijke rol om de totale kosten te kunnen berekenen:

  • De oppervlakte van uw tuin
  • De omvang van het puin
  • De bereikbaarheid van uw tuin
  • De moeilijkheidsgraad om de tuin leeg te halen

Tuin leeghalen kosten besparen

Ook bij het leeghalen van een tuin kunt u kosten besparen. Zo zijn er verschillende manieren waarmee op u de kosten kunt besparen. U zou bijvoorbeeld het voorwerk alvast zelf kunnen verrichten. Denk daarbij aan het verwijderen van relatief licht afval zoals beplanting, tuintegels en andere minder zwaar materiaal.

Daarnaast is het sterk aan te raden om de prijzen te vergelijken. Bij het leeghalen van een tuin kunnen de kosten tussen de verschillende bedrijven tot wel 30% verschillen. U kunt het beste de prijzen vergelijken door bij verschillende hoveniersbedrijven een gespecificeerde offerte aan te vragen om uw tuin leeg te laten halen.

Tips bij het aanvragen van offertes

Wanneer u offertes gaat aanvragen zorg er dan voor dat u duidelijk uw wensen omschrijft. Vermeld bijvoorbeeld wat er verwijderd moet worden, wat de omvang van uw tuin is en of u zelf een afvalcontainer gaat huren of dat wilt uitbesteden. Vermeld ook of u een achterom heeft en wat de doorgang van die achterom is. Voeg ook foto’s van uw tuin toe. Dat helpt een hoveniersbedrijf om de situatie beter te kunnen beoordelen, maar u zou de hoveniersbedrijven ook langs kunnen laten komen zodat zij ter plekke de situatie kunnen beoordelen.

Hoe lang duurt een tuin leeghalen?

Een tuin leeghalen is meestal binnen een dag gedaan. Hoe lang het leeghalen van een tuin duurt is echter afhankelijk van de complexiteit en de grootte van de tuin. Wanneer er ook bomen verwijderd moeten worden kan het zomaar zijn dat het leeghalen van een tuin meerdere dagen gaat duren. Zeker wanneer ook zaken als boomstronken verwijderd moeten worden. Reken voor het leeghalen van een tuin daarom op ongeveer 1 tot 3 dagen.

Bron van dit artikel : https://www.vergelijkhoveniers.nl/tuin-leeghalen-en-afvoeren-kosten/