Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Kosten onderhoudsvrije tuin

Wij hebben een pagina aangemaakt met als titel kosten onderhoudsvrije tuin. Waarom deze pagina de titel kosten onderhoudsvrije tuin gekregen heeft is omdat er met betrekking tot de kosten van een onderhoudsvrije tuin veel vragen zijn. Veel mensen zitten bijvoorbeeld met vragen zoals: wat zijn de kosten voor het tuinontwerp van een onderhoudsvrije tuin? Wat zijn de kosten voor het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin? En tot slot zijn er vragen met betrekking tot de kosten van onderhoudsvrije materialen. Al met al zijn dat voor ons voldoende redenen om over dit onderwerp een informatieve pagina aan te maken. Hopelijk wordt u het één en ander duidelijk na het lezen van deze pagina.

De kosten voor een onderhoudsvrije tuin op een rijtje

Het realiseren van een onderhoudsvrije tuin bestaat uit drie stappen. Allereerst het opdoen van tuinideeën en inspiratie. Vervolgens worden de ideeën en de verzamelde inspiratie met een tuinarchitect besproken. Op basis van die ideeën wordt er een tuinontwerp gemaakt. Vervolgens kan de onderhoudsvrije tuin aangelegd worden. Het opdoen van inspiratie is natuurlijk vrijwel gratis. U hoeft hooguit een paar tijdschriften te kopen, maar vaak is dat niet eens nodig. Op het internet zijn honderden, misschien wel duizenden tuinideeën te vinden. Het internet is dan ook een bron van informatie die meestal als eerste geraadpleegd wordt.

De kosten voor het laten maken van een tuinontwerp voor een onderhoudsvrije tuin

Zodra alle informatie compleet is en zodra u alle tuinideeën in beeld heeft kunnen brengen zullen de meeste mensen ervoor kiezen om hun ideeën en inspiratie met een tuinarchitect te bespreken. Hier komt de eerste kostenpost om de hoek kijken. Het laten maken van een tuinontwerp brengt namelijk kosten met zich mee. Logisch, want een tuinarchitect werkt natuurlijk niet voor niets. Het werken met een tuinarchitect klinkt misschien luxe en duur, maar in de praktijk hoeft dat zeker niet het geval te zijn. Er zijn natuurlijk zeer exclusieve tuinarchitecten op de markt, maar er zijn ook genoeg tuinarchitecten te vinden die voor u op een goedkope manier een tuinontwerp kunnen maken. Zo kunt u vaak al een onderhoudsvrije tuin laten ontwerpen vanaf 150 euro. Bekijk de mogelijkheden voor een goedkoop tuinontwerp

De kosten voor het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin

Ook het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin brengt kosten met zich mee. Veel mensen hebben nog steeds het beeld dat in een onderhoudsvrije tuin voornamelijk dure onderhoudsvrije materialen verwerkt zitten. Vandaag de dag is dat niet meer het geval. De onderhoudsvrije tuin heeft zich de afgelopen 20 jaar goed weten te ontwikkelen en veel dure materialen zijn voor goedkope materialen vervangen. Het veelvuldige gebruik van kunststof en beton zorgt ervoor dat een onderhoudsvrije tuin vandaag de dag zelfs op een zeer goedkope manier aangelegd kan worden. Indien u een onderhoudsvrije tuin wilt aanleggen en de kosten zo laag mogelijk wilt houden dan kunnen wij het aanbevelen om van de goedkopere onderhoudsvrije materialen gebruik te maken. Zo kunt u deze tuin al aanleggen vanaf 400 euro.

De kosten voor een onderhoudsvrije tuin laaghouden door de prijzen te vergelijken

Om de kosten voor een onderhoudsvrije tuin echt laag te houden kunnen wij het sterk aanbevelen om de prijzen te vergelijken. Vraag voor zowel het tuinontwerp als voor het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin meerdere offertes bij verschillende tuinarchitect bedrijven en hoveniersbedrijven aan. Na het vergelijken van de prijzen zult u er snel achter komen dat de prijzen soms honderden euro’s kunnen verschillen. Het zou natuurlijk zonde zijn als u te veel voor uw onderhoudsvrije tuin betaalt.

Bron van dit artikel :