Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Vier tips voor het inrichten van je eetkamer

De eetkamer is in veel woningen dé centrale ruimte. Je gezin komt er samen om gezellig te tafelen, de dag te bespreken, te werken, te knutselen en om huiswerk te maken. Jullie starten er daarnaast samen je dag met een goed ontbijt en sluiten de dag weer af met heerlijk avondeten. Juist daarom is de inrichting van je eetkamer zo belangrijk. Je wilt dat de kamer een ruimte is waar je hele gezin met plezier komt en waar iedereen zich comfortabel voelt. In dit artikel ontdek je daarom hoe je je eetkamer praktisch en gezellig inricht met mangohoutmeubels.

Tip 1: bepaal de functie van je eetkamer

Ga jij je eetkamer inrichten? Dan is het belangrijk om te beslissen aan welke woonwensen deze ruimte moet voldoen. Wil je hier enkel eten en af en toe een kop koffie drinken? Of beschouw je de eettafel als het middelpunt van je huis en wil je er ook werken, uitgebreid dineren en de kids met huiswerk of knutselwerkjes helpen? Het antwoord op deze vragen is een goede leidraad bij het selecteren van de juiste meubels.

Tip 2: kies het formaat van je eettafel

Als je je lijst met priotiteiten hebt opgesteld, kun je op zoek gaan naar een eettafel die aansluit bij je woonwensen en de beschikbare ruimte in de eethoek. Als je ‘s avonds graag uitgebreid aan tafel zit maar ook van plan bent om aan de eettafel te werken, is een grote rechthoekige eettafel een uitstekende keuze. Als de ruimte in je eetkamer beperkt is, is een compacter formaat tafel een goede optie: een Deense ovale tafel neemt bijvoorbeeld relatief weinig ruimte in beslag.

Tip 3: koop de juiste eetkamerstoelen

Nadat je een eettafel hebt gekozen, is de volgende stap het kiezen van eetkamerstoelen. Als je van plan bent om lange tijd aan tafel te zitten of als je veel thuis werkt, zijn comfortabele eetkamerstoelen van groot belang. Je wilt namelijk een goede zithouding kunnen aannemen. Bij het kiezen van stoelen is het echter niet alleen belangrijk om te letten op het model – verdiep je ook in verschillende materialen.

Tip 4: zorg voor genoeg opbergruimte

Tafellakens, servies, je werkbenodigdheden en het speelgoed van je kinderen: de eetkamer is een van die kamers in huis waar je veel verschillende spullen nodig hebt. Daarom heb je natuurlijk ook behoefte aan opbergruimte. Als je voornamelijk praktische items wilt opbergen, dan is een ruime opbergkast met gesloten deuren of laden een uitstekende keuze.

Waar koop je meubels van hoogwaardige kwaliteit?

Ben jij op zoek naar een eettafel, eetkamerstoelen en een buffetkast van hoogwaardige kwaliteit? Koop al je eetkamermeubels dan bij De Meubel Importeur. In deze webshop vind je meubels van mangohout. De kwaliteit van dit hout is zeer goed. Het is een hardhoutsoort die extreem robuust is en een hoge dichtheid heeft. Deze kenmerken maken meubels van mangohout duurzaam en stevig. Meer weten? Bezoek dan de website van De Meubel Importeur.