Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Welke haard past het beste in je tuin?

Het is ontzettend leuk om je tuin in te richten. Het is dan ook een vak apart. In iedere woonkamer vind je een bank en in iedere slaapkamer een bed, maar op je tuin kun je je fantasie helemaal loslaten. Toch is er één object dat je tijdens deze frisse lente echt nodig hebt: een buitenhaard. Ga jij een tuinhaard kopen, maar weet je niet zo goed waar je allemaal op moet letten? Dan heb je geluk, want in dit artikel geven we drie tips over het kopen van een tuinhaard.

 

Tip 1: Welke brandstof gebruik je?

Voordat je een tuinhaard koopt, is het belangrijk om te bedenken wat voor soort haard je in je tuin wilt zetten. Iedere haard is namelijk anders. Het grootste verschil in tuinhaarden is welke soort brandstof je haard nodig heeft. Je kunt kiezen uit:

  • Een gasgestookte tuinhaard of gashaard;

  • Een houtgestookte tuinhaard of houthaard;

  • Een pelletgestookte tuinhaard of pelletkachel.

 

Tip 2: Wat is je budget?

Een tuinhaard kan best prijzig zijn. Het is daarom belangrijk om van te voren goed na te denken hoeveel geld je er maximaal aan wilt (en kunt) uitgeven. Is je budget relatief laag, maar wil je toch een tuinhaard van hoogwaardige kwaliteit kopen? Dan kun je het beste een haardenoutlet bezoeken. Kachels- en Haardenwinkel heeft bijvoorbeeld zo’n outlet in Opmeer. Houd de website van je favoriete haardenoutlet goed in de gaten, dan vind jij binnenkort een goedkope tuinhaard die perfect in je tuin past.

 

Tip 3: Wie kun je om advies vragen?

Leuk, denk jij nu, maar hoe weet ik of een haard perfect in mijn tuin past? Je wilt een miskoop natuurlijk voorkomen. Daarom raden we aan een specialist om advies te vragen. Bij Kachels- en Haardenwinkel maak je makkelijk een afspraak voor een deskundig adviesgesprek in de showroom. Verder kun je op hun website inspiratie opdoen, zodat je van te voren al een beetje een idee hebt over je wensen. Waar wacht je nog op? Maak zo snel mogelijk een afspraak voor een adviesgesprek met een expert van Kachels- en Haardenwinkel!

 

https://www.kachelsenhaardenwinkel.nl/producten/buitenleven/tuinhaarden/