Leuk in huis
Image default
Woningen

Dit is waarom Haarlem een aantrekkelijke stad is om te wonen

Haarlem is een veelzijdige en gezellige stad. Het is lang niet zo groot als het nabijgelegen Amsterdam, maar je hoeft je er absoluut niet te vervelen. Zie het als het iets minder grote, maar net zo leuke zusje van de Nederlandse hoofdstad. Het is immers wel de hoofdstad van Noord-Holland. Ben je nieuwsgierig naar hoe het is om in Haarlem te wonen en wil je je wat meer verdiepen in de woonmogelijkheden? We gaan je vertellen waarom Haarlem zo’n aantrekkelijke stad in om te wonen en hoe je dit kunt realiseren.

Wonen in Haarlem; wat moet je je daarbij voorstellen?

Haarlem is een stad met een rijke geschiedenis. In het jaar 1245 kreeg het stadsrechten en sindsdien is het er nooit stil geweest. Het is een unieke stad met zo’n 160.000 inwoners, veel beschermde stadsgezichten en maar liefst 1149 rijksmonumenten. Ook zijn er meer dan genoeg restaurants, winkels en cafés te vinden, evenals verschillende musea en expositieruimten. Je kunt er naar het theater, naar de bioscoop of lekker wandelen in het stadspark. Haarlem is meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland en het is dan ook niet vreemd dat er ieder jaar veel toeristen naar Haarlem komen om eens te zien wat deze stad in petto heeft.

Het woningaanbod in Haarlem

Afhankelijk van wat voor type woning je wilt en waar in Haarlem je precies wilt gaan wonen, kun je je in het woningaanbod verdiepen. Zo zijn er huizen die er wat langer staan, maar qua uiterlijk perfect passen bij het karakter van de stad. Je zal niet de eerste zijn die letterlijk verliefd wordt op een van de huizen in deze stad. Wil je liever in een meer moderne buurt in Haarlem wonen? De nieuwbouw Haarlem is veelbelovend, dus er zit vast en zeker een huis tussen dat past bij jouw wensen. Zorg ervoor dat je rustig de tijd neemt om alle type woningen in je op te nemen, plan een aantal bezichtigingen en bedenk goed hoe jij jezelf de komende tijd in het gezellige Haarlem ziet wonen.

Wat je verder moet weten over wonen in Haarlem

Ben je al overtuigd of twijfel je nog een beetje? In beide gevallen is het belangrijk om nog even bij de volgende dingen stil te staan. Haarlem is een goed bereikbare stad, met tal van voorzieningen. Ook wanneer je niet in de stad werkt, kun je vanuit hier gemakkelijk andere steden bereiken middels het openbaar vervoer. Of je nu veel sociale contacten wilt opbouwen of lekker op jezelf wilt blijven, het kan in Haarlem allebei. Natuurlijk zijn er verschillende buurten en moet je daar wel even bij stilstaan als je kinderen hebt, maar over het algemeen is wonen in Haarlem iets wat enorm aan te raden is. Vraag het maar eens aan een inwoner van de Noord-Hollandse hoofdstad!

https://www.nieuwwonenhaarlem.nl/nieuwbouw/haarlem