Leuk in huis
Image default
Woningen

Welke soorten houten vloeren bestaan er?

Houten vloeren zijn langzaam maar zeker in populariteit toegenomen. Waar laminaat vroeger erg trendy was, is hout nu dus de meest gekozen optie. Maar hoe komt dit precies? Het voornaamste is dat een houten vloer over veel voordelen beschikt. Daarbij is wellicht wel het grootste voordeel dat er zoveel verschillende soorten hout kunnen worden gebruikt voor de vloer. Ben jij benieuwd welke houtsoorten dit zijn? In deze blog vertellen we je er graag meer over. Op deze manier vind je wellicht wel een houtsoort waar jij razend enthousiast over wordt.

 

Houten vloeren van eik

In de eerste plaats zijn er houten vloeren van eik. Eiken vloeren zijn erg populair. Dit komt omdat een eikenhouten vloer veel voordelen heeft. Zo is de houtsoort sterk, duurzaam en makkelijk te onderhouden. Daarnaast heeft eik ook als voordeel dat het redelijk licht van kleur is. Zo voeg je een rustige, warme sfeer toe aan de ruimte waar de vloer wordt gelegd. Als laatste voordeel geeft deze houtsoort een klassieke uitstraling aan je woning. Dit is dan ook niet voor niets veruit de populairste soort vloer van hout waar men voor kiest.

 

Essen houten vloeren

Ten tweede zijn er essen houten vloeren. Deze soort hout geeft een warme en zachte uitstraling doordat de kleur lichtbruin is. Essenhout is ook sterk en duurzaam, wat vanzelfsprekend ook geldt voor een essenhouten vloer. Daarnaast is het hout eenvoudig te onderhouden. Deze houtsoort biedt je in feite precies dezelfde voordelen als eikenhout, maar dan in een andere tint. Essenhouten vloeren voegen dus een warme uitstraling toe aan je woning, waardoor je huis er gezelliger op is geworden.

 

Houten vloeren van Iep

Tevens bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor houten vloeren van iep. Iepenhout is sterk en duurzaam, maar net wat zachter dan eik of essen. Door de lichtere kleur voeg je ook hiermee weer een warme en rustige sfeer toe aan je woning. Daarbij heeft iep ook als voordeel dat het wat geleidelijker veroudert. Zo is een houten vloer van iep langer mooi om naar te kijken.

 

Houten vloer van sparren

De vierde houten vloersoort die er is, is een houten vloer van sparren. Sparrenhout heeft als grootste voordeel dat het dunner en lichtere planken kan geven dan eikenhout of essenhout. Hierdoor ben je veel flexibeler met de ruimte die je hebt. Daarnaast voegt sparrenhout ook weer een rustige sfeer toe aan je woning, maar ditmaal door de wat meer donkere tint. Deze houtsoort is dan ook populair bij mensen die van wat meer karakter in hun woning houden.

 

Al met al zijn er dus genoeg mogelijkheden als het gaat om de soort hout dat je kunt gebruiken voor je houten vloer.

 

Tip: www.lab21.nl