Leuk in huis
Image default
Woningen

Wat moet je weten over de troffel vloer?

De vloer waar je in je woning gebruik van gaat maken is uiteraard zeer belangrijk. Niet alleen spreekt het voor zich dat deze vloer onderhoudsvriendelijk moet zijn, daarnaast dient ze ook over een goede kwaliteit te beschikken. Het is mede omwille van deze redenen dat de zogenaamde troffel vloer tegenwoordig op heel wat bijval kan rekenen van woningeigenaren. De naadloze eigenschappen zorgen ervoor dat ze in een handomdraai schoon te maken is terwijl de kwaliteit een uitstekende levensduur garandeert. Ben jij ook van plan om een dergelijke vloer in je woning te laten realiseren? Neem dan absoluut zeker ook de onderstaande informatie nog even verder door.

Hoe wordt een troffel vloer gerealiseerd?

Voor heel wat verschillende vloeren die je op de markt aantreft geldt dat ze zich kenmerken door één enkele uitvoering waarin ze gerealiseerd kunnen worden. Dat geldt helemaal niet voor de zogenaamde troffel vloer. Voor dit type vloer geldt dan ook dat je ze best in verschillende woningen op een compleet andere manier kan aanschouwen. De exacte uitstraling waar deze vloer over beschikt is in de praktijk dan ook afhankelijk van onder meer:

  1. De korrelgrootte waarvan sprake is;
  2. De dikte van de vloer in kwestie;
  3. Het materiaal evenals de kleuren van de korrels;
  4. De glansgraad waarvan sprake is;

Voor een vakman geldt dat hij of zij een troffel vloer in de praktijk altijd gaat afwerken met twee beschermende lagen van kunsthars. Het gaat hierbij dan om het zogenaamde epoxy. Op deze manier komt de vloer te beschikken over een gesloten en ook vloeistofdichte structuur. Het oppervlak wordt hierdoor niet alleen lekker glad, maar ook vlot te reinigen. Bij de realisatie van een dergelijke vloer kan er worden gekozen voor een glanzende of een matte afwerking. Het spreekt voor zich dat het aan jou is om te bepalen welke uitstraling jouw vloer in de praktijk bij voorkeur moet krijgen.

Welke voordelen zijn verbonden aan een troffel vloer?

De hierboven aangehaalde informatie heeft duidelijk gemaakt dat voor een troffel vloer geldt dat ze op heel wat verschillende manieren kan worden gerealiseerd. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat er een aantal niet onbelangrijke voordelen aan verbonden zijn. De voordelen waar je bij dit type vloer op kan rekenen zijn in de praktijk de volgende:

  • De vloer is sterk en bovendien ook stijlvast;
  • Ze is ontzettend hygiënisch te noemen;
  • De vloer heeft een lange levensduur;
  • Ze kan worden gerealiseerd in verschillende uitvoeringen;
  • Ze is niet alleen geluiddempend, maar verder ook slijtvast;

Een ook niet onbelangrijke vraag die in de praktijk vaak weerklinkt heeft te maken met de mogelijke combinatie van een troffel vloer samen met vloerverwarming. Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat mensen nu toch echt wel graag verlost willen worden van de aanwezigheid van die vervelende radiatoren. Dat kan door middel van vloerverwarming perfect worden gerealiseerd. De samenstelling van de troffel vloer bestaande uit niet alleen epoxy, maar ook kunsthars zorgt voor licht elastische eigenschappen waardoor er perfect gebruik kan worden gemaakt van vloerverwarming. Dat is uiteraard geen onbelangrijke troefkaart.

Klik hier voor meer informatie.