Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

De beste en slechtste plaatsen om kostbaarheden in huis te verbergen

Het beschermen van objecten met financiële of emotionele waarde hoeft niet moeilijk te zijn, zolang het verstandig wordt gedaan. Met misdaadstatistieken die een dramatische toename van inbraken in Nederland laat zien, is het van groot belang voorzichtig te zijn en extra aandacht te besteden aan onze waardevolle spullen. Of je bang bent om slachtoffer te worden van een inbraak of je wilt de nieuwsgierige handen van je kinderen of partner weghalen van de kerstgeschenken, dit zijn enkele van de beste schuilplaatsen:

1. Uitgeholde boeken
Meestal hebben criminelen niet genoeg tijd om een leespauze te hebben terwijl ze door je huis gaan. Zorg ervoor dat uw bibliotheek een groot aantal boeken bevat, anders kunnen ze de tijd nemen om er doorheen te flikkeren om ervoor te zorgen dat u geen 20-quidnote als bladwijzer gebruikt. Een volledige bibliotheek zal een verspilling van tijd lijken en ze zullen zoeken naar snellere manieren om waardevolle items te vinden.

2. Begraven in de “bodem” van een nepplant
Waarom zouden inbrekers zich druk maken om je kamerplant, wanneer je een prachtige sieradendoos op je schoonheidstafel hebt staan? Je kunt waardevolle spullen zoals juwelen of geld verbergen door ze in de ‘grond’ van een nepfabriek te stoppen en de minst dure items op de meer voor de hand liggende plaatsen bewaren. Als je een echte plant wilt gebruiken, is het verstandig om de items die je verstopt in een waterdichte container te doen, om te verzekeren dat ze niet beschadigd raken.

3. Valse containers in de keukenkast, onder de gootsteen of in de badkamer
Dit kunnen nep-etensblikken zijn of flessen met valse schoonmaakproducten. Het is uiterst zeldzaam dat een crimineel onder de aanrechtkast zou kijken om voorwerpen van waarde te vinden, en als dat het geval is, ziet een fles bleekwater er niet erg aantrekkelijk uit.

4. Verpakt in plastic en aluminiumfolie en bewaard in de achterkant van de vriezer
Dit is een briljante manier om documenten of geld te verbergen, aangezien de overgrote meerderheid van de mensen er niet aan denken om de koelkast te controleren wanneer ze van je stelen, behalve als wat ze zoeken eten is. Dit biedt ook veiligheid voor de documenten in geval van een huisbrand.

5. Kinderkamer
Een van de meest vermeden kamers bij inbrekers is de kinderkamer. Want ze zitten gewoon vol met nutteloze rommel, daarom houden ze liever afstand en zoeken ze door de kamers die meestal alle waardevolle spullen bevatten, zoals de slaapkamer en de woonkamer. Je kunt je waardevolle spullen verbergen in knuffels, nepplanten of kinderboeken. Dit wordt een probleem als de kinderkamer meer potentiële waarde bevat dan een van een volwassene, zoals flat screen TV’s, videogameconsoles en high-tech computers.

Waar NIET je waardevolle spullen verbergen
Hoewel ze misschien niet voor de hand lijken te liggen, zijn sommige verstopte plekken die in de loop der jaren zijn gepopulariseerd uitgegroeid tot een plek waar inbrekers naar kunnen zoeken. Dit zijn enkele van de slechtste schuilplaatsen die ten koste van alles vermeden moeten worden:

1. De ondergoedla
De populariteit van het gebruik van de ondergoedladen als een schuilplaats voor waardevolle items heeft ertoe geleid dat het de slechtste plaats is geworden om dit te doen. Inbrekers kennen het concept van persoonlijke ruimte niet, dus zullen ze geen spijt voelen als ze door zo’n intiem gebied gaan.

2. Onder de matras
Gepopulariseerd door films met bankovervallers, is de matras gebruikt als een schuilplaats voor geld. Tegenwoordig is het een van de meest populaire plaatsen om te zoeken in de handleiding voor inbrekers.

3. In gebieden die je kostbaarheden kunnen beschadigen
Hoewel het een goed idee kan zijn om de watertank van een toilet of de binnenkant van een marmietkan (die nog steeds marmite bevat) te gebruiken, kan dit leiden tot onherstelbare schade aan je waardevolle spullen. Zorg ervoor dat u de items beschermt door ze in waterdichte containers of tassen te plaatsen

Ben je toch slachtoffer geworden van diefstal of inbraak, waardoor je voor een dichte deur staat of met gebroken sloten zit? Bel dan Lock Secure om je direct te helpen. Onze slotenmakers helpen je 24 uur per dag door heel Nederland. Dus of je nu een slotenmaker in Rotterdam nodig hebt of in Maastricht, neem contact met ons op en we komen zo spoedig mogelijk jou kant op om je uit de brand te helpen!

Bron van dit artikel : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam