Leuk in huis
Image default
Woonkamer

Zoutlampen van himalayazout

Zoutlampen van puur himalyazout

Lampen gemaakt van dit soort zout uit het himalaya gebergte worden zoutlampen genoemd. Deze lampen zijn met de hand geslepen en daardoor nooit gelijk. Stuk voor stuk unieke exemplaren dus. Indien u opzoek bent naar bijzondere sfeervolle lampen voor in huis, op kantoor of voor een andere ruimte dan is het kopen van deze lampen absoluut een goed idee. Ook wanneer u regelmatig last heeft van hoofdpijn of stress is het kopen van zoutlampen een goede keus. De lampen stralen namelijk negatieve ionen uit en hebben daardoor de bijzondere eigenschap luchtzuiverend te werken. Lees hier meer over in de volgende alinea.

 

Hoe werkt een zoutlamp

Zoals net al opgemerkt is het zo dat deze lampen negatieve ionen uitstralen. Wanneer negatieve ionen in aanraking komen met positieve ionen, deze hebben we allemaal om ons heen door het gebruik van electrische apparaten zoals een computer, televisie en telefoon, zakken de ionen naar beneden. Dit zuivert de lucht en voorkomt hoofdpijn of zorgt voor minder stress en een ontspannen gevoel. Het heeft daarnaast voor veel mensen een inspirerende werking. Ook voor kinderen is het licht dat van de lampen komt ideaal, bijvoorbeeld als nachtlampje. 

 

Verschillende soorten zoutlampen en de prijs ervan

De prijs van dit soort lampen hangt af van het gewicht. Zo zijn er lampen van 3 kilo tot wel 120 kilo verkrijgbaar. Alles daar tussenin zoals 8, 12 of 30 kilo is ook mogelijk. Afhankelijk van de grote van de ruimte waar de lampen komen te staan, kunt u kiezen voor kleine of grote lampen. Voor slaapkamers worden doorgaans lampen van 5 kilo gekozen terwijl in de meeste woonkamers al gauw lampen van 12 kilo staan. Door de verschillende opties is er voor elke ruimte een geschikte lamp te vinden. Indien u benieuwd bent naar de prijzen van lampen gemaakt van himalayazout of als u zoutlampen kopen overweegt kunt u hier alles over vinden in de online biologische winkel Biovoojou.nl.

 

Bron van dit artikel : http://www.biovoorjou.nl/zoutlampen/