Nieuwe artikelen

Hoe werk je veilig met elektra?

Iedereen heeft dagelijks te maken met elektriciteit, maar vaak vergeet men dat werken met elektriciteit en elektrische installaties niet zonder gevaar is. Dit komt vooral omdat elektriciteit niet te zien is, waardoor men minder snel opmerkt dat er iets mis is. Elektricien Utrecht is er niet alleen om de inwoners van Utrecht te voorzien van werkzaamheden op gebied van elektra, maar ook om advies en tips te geven. In dit artikel zal verder worden ingegaan op elektriciteit en de gevaren die daaraan zijn verbonden en hoe de veiligheid kan worden verhoogd. 

De grootste gevaren

  • Brand: als elektrische installaties overuren draaien kunnen ze oververhit of overbelast raken en in brand vliegen. Ook is kortsluiting een grote boosdoener. Wanneer er niet periodiek wordt onderhouden is de kans op kortsluiting groter.

  • Elektrocutie: als men een deel aanraakt dat onder spanning staat, bestaat er een kans op elektrocutie. Dit komt vaak doordat de isolatielaag op een kabel niet meer helemaal goed functioneert of omdat de installaties niet op de juiste manier worden gebruikt. 

  • Andere mogelijke gevaren: hierbij kan gedacht worden aan medewerkers die struikelen over losliggende kabels of zich stoten aan installaties. 

Tips voor veilig werken met elektriciteit

  1. Onderhoud door deskundigen: het is belangrijk dat onderhoud wordt uitgevoerd door deskundigen. Deze mensen zijn gespecialiseerd op een specifiek gebied en voeren dagelijks zulk onderhoud uit. Zij weten waar de grote risico’s liggen en waar op moet worden gelet. 

  2. Veiligheidseisen: het is belangrijk om te voldoen aan veiligheidseisen. De apparaten en installaties moeten volgens veiligheidseisen, oftewel NEN-normen, worden geïnstalleerd. 

  3. Tijdig melden van defecten: de medewerkers moeten alert blijven voor eventuele gebreken aan kabels of installaties. Hoe eerder gebreken worden geconstateerd, hoe eerder deze kunnen worden opgelost, wat de veiligheid bevordert. 

  4. Inspectieplan: in een inspectieplan kan worden opgesteld welke apparaten geïnspecteerd moeten worden, wat de omvang is van de inspectie en hoe vaak dit moet gebeuren. 

 

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op leukinhuis.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

5 Redenen Waarom Je Een Sonos Muurbeugel Nodig Hebt Voor Je Soundbar

Een soundbar is de perfecte aanvulling op je televisie voor rijke, meeslepende audio in de woonkamer, maar hoe je hem positioneert, maakt minstens zoveel verschil als de kwaliteit van het apparaat zelf. Waar een losse soundbar op een meubelstuk kan trillen, in de weg staat of simpelweg niet op de ideale hoogte zit, biedt een muurbeugel een elegante en functionele oplossing. In deze gids ontdek je vijf overtuigende redenen waarom een Sonos muurbeugel – gespecialiseerd voor jouw Sonos Beam, Arc of Playbar – onmisbaar is voor wie écht het maximale uit zijn soundbar wil halen. Verbeterde Geluidskwaliteit De geluidsweergave van een soundbar is sterk afhankelijk van de plaatsing in de ruimte. Een goed gemonteerde soundbar op oorhoogte voorkomt dat geluidsgolven eerst tegen meubels of muren botsen, waardoor klanken vaag of dof kunnen overkomen. Door je soundbar met een stevige muurbeugel op de ideale hoogte en positie te bevestigen, geniet je

Gepubliceerd door Leuk in huis.nl