Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Maak jouw tuin compleet met steigerhouten tuinmeubels

Ben je op zoek naar de perfecte tuinmeubel voor in jouw tuin? Maak dan je tuin compleet met een steigerhouten tuinmeubel. Deze meubels zijn razend populair deze zomer en dat heeft meerdere redenen. Steigerhout is namelijk makkelijk te combineren met vele stijlen. Vooral natuurlijke elementen en accenten passen goed bij steigerhout. Dit zie je natuurlijk veel terug in de tuin. Het is dus niet zo gek dat veel mensen kiezen voor steigerhouten tuinmeubels in hun tuin. Daarnaast heb je ook lang plezier van deze meubels, mits ze goed onderhoud worden. 

In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over steigerhouten tuinmeubels. Zo leer je welke meubels zoal mogelijk zijn, het op maat maken van de steigerhouten meubels en het onderhoud ervan. 

Wat voor steigerhouten tuinmeubels zijn er mogelijk?

Er is veel keuze in steigerhouten tuinmeubels. Het hangt natuurlijk heel erg af van de ruimte die je hebt wat voor meubel je aanschaft. Daarnaast zal het gewenste gebruik ook mee spelen. Wil je graag relaxen op een steigerhouten loungebank? Of gezellig lunchen aan een steigerhouten picknicktafel? Zo kun je veel verschillende meubels krijgen. Enkele voorbeelden van steigerhouten tuinmeubels zijn: 

Op maat maken van steigerhouten tuinmeubels

Een ander voordeel van steigerhouten meubels is dat het mogelijk is het meubel op maat te laten maken. Hierbij kun je naar eigen ontwerp op maat en naar smaak een meubel maken. Het is belangrijk dat je goed meet. Meet de ruimte waar het meubel in komt te staan en beslis welke afmeting het meubel moet hebben. 

Onderhoud van steigerhouten meubels 

Waar je goed op moet letten is dat je het meubel goed onderhoud. Zo is een nano coating erg belangrijk. Steigerhout en water gaan namelijk niet goed samen. Een nano coating vormt een beschermlaag en houd het vocht buiten. Daarnaast is het verstandig om kunststof doppen te plaatsen onder de steigerhouten meubels. Dit zorgt ervoor dat het water niet in het hout trekt en dat het sneller droogt.