Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Doorwerken binnen een bedrijf

Als je voor het eerst ergens gaat werken dan zal je niet veel verdienen. Bij de meeste bijbaantjes waar je begint als je 15 jaar bent zal je niet meer dan €3 per uur verdienen. Veel jongeren beginnen wel met werken als ze 15 of 16 jaar zijn, maar hebben het al snel weer gezien als ze door hebben dat ze ergens anders iets meer kunnen verdienen. In dit artikel vertel ik je waarom je dat naar mijn idee beter niet kan doen en je beter kan doorgroeien binnen eenzelfde bedrijf om zo steeds meer geld te verdienen. Alles in dit artikel is volledig gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Wanneer je net binnen komt in een bedrijf dan zal je willen weten hoeveel je ongeveer per maand of per week zal verdienen. Bereken salaris vooraf is fijn om te doen, maar soms kan het ook tegenvallen. Je krijgt dan namelijk niet al je uren volledig uitbetaald omdat je bijvoorbeeld net iets eerder weg mocht gaan. Houdt dit daarom goed in de gaten, maak altijd volledige uren. Laat je niet weg sturen na 45 minuten of 55 minuten maar zorg ervoor dat je dan nog even 5 minuten door werkt om je uur volledig af te maken, zodat je zeker weet dat je dat uur nog uitbetaald krijgt.

Als je door blijft werken zal je meer gewaardeerd worden binnen het bedrijf. Veel directeuren kennen alleen het personeel dat veel en lang werkt. Daarom is het soms vervelend als je iets aan de directeur moet vragen als het gaat om bijvoorbeeld je salarispakket. Zorg er daarom voor dat je werkt wanneer de directeur werkt en dat je vaker werkt. Hierdoor zal de directeur je vaker zien rond lopen, en niet vreemd op kijken als je een keer een vraag en hem wilt stellen.

Als je langer bij een bedrijf blijft werken zal je vanzelf meer verdienen. Daarom is het verstandig om te blijven werken in dezelfde winkel, je uurloon zal dan omhoog gaan als je een jaar bij hetzelfde bedrijf werkt, en ook nog eens stijgen als je een jaar ouder wordt.

Bron van dit artikel : http://www.cbbs.nl/