Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Een gietvloer laten leggen, waar moet je op letten?

Waar elk huis 25 jaar geleden nog vol lag met tapijt en vloerbedekking zijn we in Nederland tegenwoordig meer liefhebbers van de wat meer luxe vloeren. Je ziet daarom ook dat de vloeren-branche het énorm druk heeft. Sowieso hebben de maak-branches het erg druk. Producenten van houten vloeren, tegelvloeren en vooral gietvloeren zien de markt toenemen en hebben moeite met het vinden van nieuw personeel.

De gietvloer is de laatste jaren erg populair geworden. Het zijn betaalbare vloeren die een luxe en warme uitstraling geven. Er zijn daarnaast ook nog veel voordelen zoals het feit dat het stofvrije en schadevrije vloeren zijn (mits goed gelegd). Voor de personen die niet graag stofzuigen zijn dit dus ideale vloeren. 

Aandachtspunten

Wanneer je je zoektocht start naar een partij die jouw gietvloer mag gaan leggen, zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet letten:

  1. Welke vloer wil je laten leggen? We kennen gevallen van mensen die een vloer hebben laten leggen met een glitter-motiefje erin. Aan het begin kan dit leuk zijn maar na een paar jaar kan het zomaar zijn dat dit glittertje je gaat irriteren. Of je krijgt een nieuwe bank die niet bij de kleur of het motiefje past. Ga daarom altijd voor een wat meer neutrale vloer zodat de vloer minstens 10 jaar bij je smaak past. Gietvloeren zijn betaalbaar, maar zeker niet goedkoop dus het zou zonde zijn om 10.000 te besteden aan een vloer om deze vervolgens 2 jaar laten te laten vervangen.
  2. Welke partij kies je? Vanwege de drukte op de markt is de kans aanwezig dat je een aantal maanden moet wachten voordat jouw vloer gerealiseerd kan worden. Er zijn mensen die hierom kiezen voor de wat minder bekende partijen die meer ruimte hebben in de planning. Wij adviseren zelf om altijd een bekende speler te kiezen met een aantoonbaar portfolio. Zo voorkom je dat je een gietvloer laat leggen die na korte tijd al scheuren heeft.

 

Wij adviseren zelf de partij Kleijn Coatings uit Breda. Ben je op zoek naar een gietvloer in Breda? Ga dan zeker eens langs in de showroom van deze partij. Let op, hiervoor dien je wel een afspraak te maken i.v.m. Corona.