Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Groen in huis

Planten zijn een mega toevoeging in huis, dit hebben onderzoekers bewezen. Het blijkt namelijk dat planten zorgen voor een betere concentratie, ze creëren namelijk een schone lucht en een betere gemoedstoestand. Ze verhogen je aandacht bij een vermoeiende taak, zoals studeren of thuiswerken. Als je dus nog een planten in huis hebt, ga dan snel online planten bestellen. Denk aan kleine cactusjes of ga grote kamerplanten bestellen. Ze zorgen meteen voor een leuke sfeer in huis!

 

Geluidsdemping

Heb je wel eens door een bos gelopen met veel geluid? Nee toch? Dat klopt! Planten en bomen zijn namelijk geluiddempend. Grote planten met grote bladeren zorgen voor de meeste demping, denk hierbij aan de Ficus of de Strelitzia.

 

Er zijn tegenwoordig een hele boel trends die gerelateerd zijn met planten. Je kan namelijk met planten je interieur helemaal afmaken. De eerste trend is het hangen van planten aan een kledingrek. Dit zorgt voor een leuke sfeer in de slaapkamer. Ook kan je de planten ophangen aan het plafond. Koop dan wel hangplanten hiervoor, dan neem je meteen een grotere plek in beslag.

 

Een eigen plantenlab

Een eigen plantenlab? Wat houdt dat precies in? Zoals het woord het zegt, een lab met plantjes erin. Wetenschap glaasjes gevuld met blaadjes en rekken gebruiken als een onderzetter. Op deze manier kan jij jouw planten vermeerderen door ze te stekken. Deze stekken zet je dan in die leuke glaasjes tot ze wortels schieten, dan kan je ze weggeven, verkopen of verpotten! Helemaal hip! De laatste trend is een plantenmuur, dit houdt in dat je hele muur bedekt is met planten en mos. Hierdoor creëer je een hele groene muur. Wel heeft dit veel onderhoudt nodig, als bedrijf is dit dus het meest handigst. Thuis zal dit veel rommel geven.

Er zijn dus genoeg manieren hoe je je planten kan stijlen in huis. Wanneer je een plant in een mooie pot doet, kan er eigenlijk niks meer misgaan. Prachtig voor op de vensterbank of iedere andere plek in huis! Let er alleen wel op dat je de juiste plant op de juiste plek zet, dat betekent dat je een plant dat van schaduw geniet, niet achter het raam in de zon geplaatst moet worden.

https://potsandplants.nl/