Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Wat doet een plastisch chirurg

De plastisch chirurg wordt vaak gebagatelliseerd. Veel mensen denken bij een plastisch chirurg zelfs aan een soort halfbakken kwakzalver die misbruik maakt van onzekere vrouwen die er graag mooier willen uitzien, maar niets is minder waar. De plastisch chirurg is in Nederland wellicht het meest bekent om zijn cosmetische ingrepen die geen medische noodzaak hebben, maar een plastisch chirurg heeft wel degelijk een heleboel andere rollen daarnaast, die vaak onderbelicht blijven.

Tuurlijk, een plastisch chirurg kan een borstvergroting uitvoeren en houdt zich ook bezig met facelifts, rimpelbehandelingen, lipvergrotingen en andere cosmetische ingrepen waardoor het imago van de plastisch chirurg zo vertroebeld is geraakt. Maar daarnaast doet een plastisch chirurg ook een heleboel andere dingen. Een plastisch chirurg met een eigen kliniek kan ook medisch noodzakelijke ingrepen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie of hoofdpijnbehandeling. Van de ooglidcorrectie prijs kan bovendien vaak nog een deel vergoed worden, juist omdat deze medisch noodzakelijk is.

Daarnaast werken er ook een heleboel plastisch chirurgen in ziekenhuizen en brandwondencentra. Alle cosmetische ingrepen zijn gelinkt aan de plastisch chirurg, dus huidtransplantaties, reconstructies en andere ingrepen die het uiterlijk veranderen worden door de plastische chirurg uitgevoerd.

De rol van de plastisch chirurg is nog altijd in ontwikkeling. Zo is de bovengenoemde hoofdpijnbehandeling relatief nieuw omdat pas net ontdekt is dat botox een positief effect kan hebben op de hoeveel pijn die iemand met migraine ervaart. Ook in de toekomst zal er nog genoeg gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan andere vormen van reconstructies nu de 3D printer zijn intrede heeft gedaan en men erin geslaagd is om huid te kweken, maar ook aan nieuwe vormen van borstvergrotingen of antirimpel behandelingen door de komst van nieuwe, veiligere stoffen. Het feit dat het aantal mensen dat een plastisch chirurg bezoekt toeneemt zal er voor zorgen dat deze markt zich zal blijven ontwikkelen.  

Bron van dit artikel : http://faceland.nl/