Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Wat komt er allemaal kijken bij IT? Je leest het hier!

Als er één vakgebied is dat altijd verandert, is het IT. Voor degenen die niet bekend zijn met de computerwereld, lijkt dit allemaal erg abstract en dubbelzinnig. Maar wanneer werkt iemand in de IT-branche en wat voor soort functies kun je onderscheiden in de IT-wereld? Wat zijn de meest populaire ICT banen? Ben jij geïnteresseerd in de IT-wereld en lijkt het jou wel wat om werkzaam te zijn in deze branche? Lees dan snel verder!

Wat is IT?

IT betekent informatietechnologie. Het wordt ook wel de ICT-sector of de ICT-sector genoemd, waarbij ICT een betekenis is voor informatie- en communicatietechnologie. Maar tegenwoordig worden de termen IT en ICT steeds vaker door elkaar gebruikt.

Het IT-veld kan op drie manieren worden ingedeeld. Allereerst is er hardware. Dit is een fysieke computer, printer, monitor, processor, chip, etc. Denk aan een chipmaker, een machinemaker die chips maakt, een computermaker en een telefoonmaker. Maar denk ook aan kabels, telefoonhoesjes, draadloze koptelefoons en speakers.

Dan is er ook nog software. Dit is service die is ontwikkeld door programmeurs om hardware aan te sturen. Dit kan bijvoorbeeld de software van de telefoon zijn of de software van de laptop. Met deze software kun je het desbetreffende apparaat gebruiken.

Dan zijn er ook nog de IT-diensten. Hier werken de meeste mensen. Dit is een dienst op commerciële basis voor de bediening van hardware en/of software. Koop je bijvoorbeeld een smartphone of een laptop, dan zit er heel weinig programmering op. Word en Excel zijn goede voorbeelden van de diensten die u op je computer kunt gebruiken. Maar denk ook aan apps voor je mobiele telefoon.

In de IT-wereld wordt er ook geregeld gebruik gemaakt van Digital Audits. De term Digital Audits verwijst naar het gebruik van mogelijkheden die worden geboden door informatie – en communicatietechnologie op het gebied van auditing. Dit omvat het gebruik van IT-applicaties en data-analyse in Digital Audits, IT-audits, maar ook de beoordeling van IT-applicaties.

Werken in de IT

Maar welke banen zijn er nu eigenlijk allemaal in de IT-wereld? Zonder software zou de hardware niet functioneren en zouden er geen IT-diensten worden geleverd. De computerwereld draait dan dus ook om programmeurs. Ze vormen het hart van alle diensten en producten. Daarnaast moeten IT-diensten worden verkocht, hebben klanten hulp nodig bij vragen en is er een manager nodig. Dus deze mensen en anderen zorgen ervoor dat de programmeurs hun werk kunnen doen. Dus als je in de digitale wereld wilt werken, betekent dat niet dat je altijd moet kunnen programmeren!

https://ezfactory.nl/en/digital-audits/