Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Wil jij jouw webteksten laten schrijven? Dit zijn de mogelijkheden!

Ben jij zelf niet zo’n creatieveling en krijg je het niet voor elkaar om jouw gedachten op papier te zetten? Waarom niet jouw webteksten laten schrijven door iemand? Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te laten doen. In dit artikel worden ze uitgelegd.

Tekstbureau

Een tekstbureau is een bedrijf dat als een soort tussenschakel tussen jou en de tekstschrijver functioneert. Hier kun jij jouw webteksten laten schrijven zonder je zorgen te hoeven maken over kwaliteit. Doordat het tekstbureau een uitgebreide kwaliteitscontrole uitvoert voordat de tekst terug bij jou belandt, weet jij zeker dat de tekst die jij ontvangt in orde is. Ook hanteren tekstbureaus vaak vaste prijzen per woord, waardoor jij niet voor boze verrassingen komt te staan.

Freelance tekstschrijver gezocht

Als jij direct in contact met de tekstschrijver wil komen, kun jij het beste kiezen voor een samenwerking met een freelance tekstschrijver. Webteksten laten schrijven door een freelancer heeft het voordeel dat jij jouw visie direct naar degene die het schrijft kunt communiceren. Een nadeel met freelance tekstschrijvers is dat er geen tweede kwaliteitscontrole tussen zit zoals bij een tekstbureau. Wil jij alsnog jouw webteksten laten schrijven door een freelancer? Kijk dan goed op hun website of er negatieve recensies zijn. Deze kunnen veel prijsgeven over de kwaliteit van het werk van de persoon in kwestie.

Studenten benaderen

Heb jij een beperkt budget, maar wil jij alsnog graag iemand anders jouw webteksten laten schrijven? Dan zou je kunnen overwegen om een student communicatie te benaderen. Studenten hebben altijd een extra zakcentje nodig en zullen niets leuker vinden dan vanuit huis achter hun laptop geld te kunnen verdienen. Wees echter voorbereid dat jij een goede kwaliteitscontrole moet uitvoeren op de teksten die jij door een student hebt laten schrijven. Ze zijn nog in opleiding en hebben daarom vaak nog niet de nodige werkervaring om te voldoen aan de kwaliteitsstandaard in de branche. 

Kijk naar jouw situatie en maak dan jouw keuze

Zoals je ziet, zijn er meerdere opties om jouw webteksten te laten schrijven. Het is verstandig om jouw keuze afhankelijk te maken van jouw budget, tijd en eigen vaardigheden. Durf jij een kwaliteitscontrole niet goed aan? Kies dan eerder voor een tekstbureau of freelance tekstschrijver.

Bron van dit artikel : https://www.textmakelaar.nl/