Leuk in huis
Image default
Decoratie en accessoires

Rare kersttradities

Er komt vaak veel kijken bij het vieren van kerst. Elke familie heeft vaak wel zijn eigen tradities waar je vader je dwingt om aan mee te doen omdat oma het zo leuk vind. Hier zijn echter wel levels in. Er zijn landen die wel hele vreemde kersttradities hebben. Dan valt jouw zelf gebreide foute kersttrui nog wel mee. In dit artikel lees je werelds raarste kersttradities.  

In Zwitserland jaagt iedereen voor twee en een half uur een groep mensen gekleed als kerstmannen op met een twee meter lange zweep.  

In Oostenrijk worden de kinderen bang gemaakt door krampus, de aardsvijand van de kerstman die stoute kinderen ieder jaar straft. 

In Ijsland is het gewoonte dat mensen nieuwe kleding of schoenen krijgen met de kerst. De mensen die dit niet krijgen, vrezen voor de Yule Cat. Deze kat zou arme mensen opeten. 

Iedereen heeft wel een speciaal kerstdiner, maar in Zuid-Afrika gaan ze wel heel erg ver. Hier eten ze harige rupsen die ze in de frituur gooien. 

In Duitsland hebben ze misschien wel één van de vreemdste tradities. Er wordt een augurk verstopt in de kerstboom en het kind dat hem als eerste vindt, krijgt een cadeautje… en een augurk. 

In Noorwegen is het niet echt kerst als je niet je bezem verstopt op kerstavond. Ze geloven daar dat als je dit niet doet, de heksen komen om je bezem te stelen.  

In Finland slapen de mensen met kerst op de grond zodat de doden in jouw bed kunnen slapen. Niet echt een fijn idee. 

KFC verkoopt op eerste kerstdag meer dan 240.000 buckets kip in Japan. Het is daar traditie geworden om op eerste kerstdag kip te eten. 

Als je dit allemaal zo leest valt Nederland heel erg mee. Wij houden het redelijk normaal, ondanks dat we soms een goedkope foute kersttrui kopen. 

 

Bron van dit artikel : http://www.uglyxmas.nl