Leuk in huis
Image default
Koken eten en drinken

IJskoffie maken

Op een hele hete zomerdag vinden de meeste mensen het niet altijd even lekker om een heet drankje te drinken. Alleen kunnen de meeste mensen tegenwoordig geen dag meer zonder koffie. Om tijdens deze hete temperaturen toch je dagelijkse hoeveelheid koffie te kunnen drinken is het maken van een ijskoffie de ideale oplossing. Alleen hoe doe je dit precies?

Allereerst even op een rijtje wat je nodig hebt voor het maken van een ijskoffie:

–          Cups koffie (sterk of dubbele espresso)

–          IJsklontjes

–          Eventueel suiker en melk

–          Eventueel blender

Er zijn veel verschillende manieren om een ijskoffie te maken. De aller simpelste manier is om eerst een sterke kop koffie te zetten (door het toevoegen van de ijsklontjes wordt de koffie door het water namelijk veel minder sterk). Vervolgens kan je de kop koffie eerst laten afkoelen in de koelkast maar dit is niet per se nodig. Door het toevoegen van de ijsklontjes koelt de koffie vanzelf snel af. Het is handig om de ijsklontjes kleiner te maken met de blender. Vervolgens kunt u melk en suiker toevoegen naar uw eigen smaak.

Ook is het mogelijk om een karamel ijskoffie te maken. Dan voeg je 2 bolletjes slagroom ijs, een theelepel cacaopoeder, karamelsaus en slagroom toe. Hierdoor wordt de koffie veel zoeter en de combinatie tussen de smaken van koffie en karamel zijn onuitstaanbaar.

Ook kun je het slagroom ijs vervangen voor vanille ijs of chocolade ijs. Alle opties zijn mogelijk.

Een ijskoffie kan ook worden gemaakt met een dolce gusto apparaat door koud water toe te voegen in plaats van warm water. Voor nog meer variatie is het zelfs mogelijk om ijsthee te maken met dolce gusto cups.

Dus als u ook op de hete zomerdagen wilt genieten van koffie, wacht dan niet langer en probeer ijskoffie uit!

Bron van dit artikel : http://www.koffiecupster.nl