Leuk in huis
Image default
Tuin en buitenleven

Dit moet je doen tegen droogte in de tuin

De tuin is een belangrijk onderdeel van het huis. Niet alleen omdat het er mooi uitziet, maar ook omdat het veel betekent voor de privacy en de leefbaarheid van het huis. Tijdens droge dagen is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de tuin. Water geven en schaduw zijn hierbij twee belangrijke methodes om droogte in de tuin tegen te gaan. Het is slim om de tuin daar al vroeg droogbestendig. Ook kunt u LEF hoveniers Hendrik ido Ambacht inschakelen om dit te doen! Zo heeft u er tijdens warme dagen (bijna) geen omkijken naar.

Wat u kunt doen tegen droogte in uw tuin

Een van de belangrijkste dingen die u moet doen, is zorgen voor een goede irrigatie van de planten. Een eenvoudige oplossing is het installeren van een druppelbevloeiingssysteem, dat in de tuin kan worden opgesteld voor een optimale verdeling van het water. Zo hebben de planten tijdens droge perioden voldoende vocht tot hun beschikking en kunnen ze zonder problemen overleven. Een andere optie is het gebruik van sproeiers of beregeningsinstallaties, die ervoor zorgen dat elk deel van de tuin altijd voldoende water krijgt.

Naast het regelmatig besproeien van uw tuin wordt schaduw tijdens droge dagen ook belangrijker. Het planten van bomen rond uw tuin helpt uw planten en bloemen beter groeien. Ze zorgen niet alleen voor extra schaduw, maar helpen ook de warmte vast te houden tijdens de koelere maanden van het jaar.

Een andere manier om uw tuin te beschermen tegen droogte is het gebruik van mulch. Mulch helpt het vocht in de grond te houden en voorkomt dat onkruid groeit, waardoor uw mooie planten worden beschermd. Het helpt ook de temperatuur te regelen en zorgt ervoor dat water beter in de grond wordt vastgehouden. Ten slotte kunt u graszoden leggen op delen van uw tuin die veel direct zonlicht ontvangen. Gras absorbeert veel meer warmte dan andere terreinelementen, zodat het niet extreem heet wordt op droge dagen.