Leuk in huis
Image default
Verwarming

CV onderhoud door loodgieter Amsterdam

Een goed presterende cv-installatie is misschien wel het meest belangrijke apparaat in een woning of bedrijfspand. Zonder een goed werkende cv-ketel heeft u immers geen verwarming en ook geen warm water. In de winter zonder verwarming zitten is echt geen pretje en op een koude douche zit tegenwoordig ook niemand meer te wachten. Genoeg redenen dus om uw cv-ketel zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Laat uw cv-installatie dan ook met grote regelmaat controleren door een erkende loodgieter zoals Budget Loodgieters (uit Amsterdam) zodat u niet in de kou hoeft te zitten! 

Periodiek CV-ketel onderhoud, erg belangrijk!

Bij een onderhoudsbeurt aan de ketel wordt niet enkel naar de cv-ketel zelf gekeken. Ook het hele systeem wordt gecontroleerd op bijvoorbeeld lekkage en mankementen. Periodiek onderhoud aan de cv-ketel draagt dan ook bij aan een langere levensduur van het apparaat en zorgt ervoor dat het optimaal blijft presteren. Zeker nu de kosten van het gas steeds hoger worden is het van belang om de stookkosten zo laag mogelijk te houden met de hulp van een prima presterend apparaat. Wanneer u uw cv-ketel periodiek jaarlijks laat controleren worden er bovendien preventief onderdelen vervangen die anders later voor storingen kunnen zorgen aan het toestel. Ruim 20% van de cv-ketels van jonger dan 6 jaar blijken wel eens last te hebben gehad van een storing blijkt uit onderzoek. Bij cv-ketels die reeds ouder zijn dan 10 jaar konden deze storingen zelfs wel oplopen tot ruim 80%. 

Wat te verwachten van een CV-onderhoudsbeurt?

Mogelijk vraagt u zich af wat een CV-ketel onderhoudsbeurt door Budget Loodgieter Amsterdam nu eigenlijk inhoudt en wat de monteur nu precies komt doen? Een vakbekwame monteur controleert het gehele cv-systeem en alle essentiële onderdelen worden grondig geïnspecteerd en gereinigd. Eventuele mankementen worden uiteraard direct verholpen. De CO- en CO2-waarde worden gecontroleerd en aangepast wanneer deze aan de hoge kant zijn. Ook het vermogen wordt weer helemaal tip top afgesteld om het systeem zo optimaal mogelijk te laten presteren. Alle handelingen die de monteur aan uw CV-ketel uitvoert zijn erop gericht om uw cv-ketel veiliger, beter en zuiniger te laten werken. 

Koolmonoxide, laat u niet verrassen!

Met een periodieke onderhoudsbeurt aan de cv-ketel voorkomt u onnodige risico’s, gevaar zit altijd in een klein hoekje! Het belang van onderhoud en service aan de cv-ketel is niet te onderschatten, ook niet aan moderne cv-ketelinstallaties. Ook een recent geplaatste installatie kan minder goed zijn opgehangen en daardoor gaan doorhangen met lekkage als gevolg. Elk jaar weer sterven er rond de tien personen en raken er ruim 150 mensen gewond enkel en alleen door koolmonoxidevergiftiging! Dit aantal stijgt helaas nog elk jaar, ondanks de vele waarschuwingen vanuit de branche en de overheid. Het gevaarlijke aan koolmonoxide is dat het gas geurloos is en u dus niet kunt ruiken dat er iets onheilspellend staat te gebeuren. Uiteraard is het slim om een koolmonoxide meter op te hangen in de nabijheid van de cv-ketel. Nog veel verstandiger is het om uw cv-ketel periodiek te laten controleren door een vakbekwame onderhoudsmonteur!

Zoekt u nog een goede partij voor uw onderhoud, dan is budget loodgieter Amsterdam aan te raden!

Bron van dit artikel : https://www.loodgieter-amsterdam.net/