Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Jacuzzi op het balkon of dak

Een jacuzzi op het balkon of dakterras zien we allemaal wel zitten. Op je balkon heb je misschien niet altijd voldoende ruimte voor een jacuzzi, maar een jacuzzi op het dak is meestal wel gemakkelijker. Het fijne aan een eigen jacuzzi hebben is dat je nooit ver van huis hoeft te gaan om te kunnen ontspannen. Je hoeft niet naar de spa, je hoeft alleen maar je eigen deur uit. Of je nu alleen in de jacuzzi wil, romantisch met je partner wil bubbelen of gezellig met vrienden of vriendinnen van je jacuzzi wil genieten.

Gewicht en formaat

Voor een jacuzzi op het dak of een jacuzzi op het balkon is het in ieder geval belangrijk om zeker te weten dat je balkon of dak dit kan dragen. Daarbij moet je niet alleen rekening houden met het gewicht van de jacuzzi zelf, maar ook met het gewicht van de jacuzzi inclusief water en inzittenden. Een gevulde jacuzzi is natuurlijk flink wat zwaarder dan een lege jacuzzi. Daarnaast is het goed om zeker te weten dat de jacuzzi die je op het oog hebt, ook op je dak of balkon past. Als je alles hebt opgemeten en gecontroleerd of je dak of balkon de jacuzzi kan dragen, kun je nadenken over de uiterlijke details. 

Welke kleuren?

Zo kun je kiezen welke kleur je wil voor de buitenrand van je jacuzzi op het dak. Een jacuzzi op het balkon wil je misschien laten matchen met de kleuren van je balkon. Je kunt kiezen voor rood hout, klassiek cederhout of een greywash. Voor elke stijl buitenruimte is er dus wel iets toepasselijks. Ook kun je kiezen of je een wit of marmerwit bad wil. Beide kunnen bij alle buitenranden.