Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

De belangrijkste voordelen van 2-vaks kozijnen

 

Een 2-vaks kozijn is een bepaald type kozijn, bestaande uit twee verschillende vakken. Er zijn twee soorten 2-vaks kozijnen, horizontale 2-vaks kozijnen en verticale 2-vaks kozijnen. In deze blog kun je meer informatie lezen over 2-vaks kozijnen.

Waarom zou je moeten kiezen voor 2-vaks kozijnen?

Vaak zijn 2-vaks kozijnen te zien in een breed raam. Je kunt ervoor kiezen om een 2-vaks kozijn te plaatsen in een heel groot raam, maar vaak ziet dit er heel formeel en kil uit. Meestal wordt om die reden gekozen voor een verdeling in een kozijn. Hierdoor ziet het kozijn er iets levendiger en warmer uit. Veel mensen kiezen voor een 2-vaks kozijn omdat je er dan voor kunt kiezen om er een klapraam in te plaatsen. Wanneer je een breed raam hebt, is deze moeilijk om te openen. Dit gaat vaak gepaard met veel gestuntel en onhandigheid. Een 2-vaks raam is veel makkelijker open te maken. Ook is een 2-vaks raam vaak een stuk goedkoper dan één groot raam. Dit heeft te maken met het feit dat een klein raam makkelijker te vervoeren en te produceren is.

Soorten 2-vaks kozijnen

Er zijn twee soorten 2-vaks kozijnen, namelijk horizontale en verticale 2-vaks kozijnen. Bij een horizontaal 2-vaks kozijnen staan twee kozijnen naast elkaar, en bij een verticaal 2-vaks kozijn zitten de kozijnen onder elkaar. De horizontale versie zie je vaak in slaapkamers en woonkamers, de verticale 2-vaks kozijnen zijn vaak te vinden in trappenhuizen. Hoewel 2-vaks kozijnen op elkaar lijken, zijn er wel verschillende toepassingen. Meestal wordt een horizontaal 2-vaks kozijn gebruikt in een ruimte die breed is, maar niet hoog. Deze kozijnen vind je vaak in een slaapkamer. Een verticaal 2-vaks kozijn wordt meestal geplaatst in een hoge ruimte. Met dit kozijn komt er meer ruimte naar binnen dan bij een horizontale 2-vaks kozijn.

Welke soort glas past bij een 2-vaks kozijn?

Wanneer je een 2-vaks kozijn aanschaft, dan kun je kiezen tussen onder andere HR++ of HR+++ glas. De een is dubbel glas, de ander driedubbel glas. Hierbij kun je kiezen uit eenzijdig of tweezijdig glas. Wanneer je kiest voor HR++ glas kun je veel besparen in je stookkosten. Dit komt doordat het isolatieglas is waarop een dun laagje metaal zit. Het houdt warmte veel makkelijker vast dan enkelglas. Het belangrijkste voordeel van HR+++ glas is dat je meer isolatie hebt, deze soort isolatieglas is namelijk nog dikker dan HR++ glas. Bezoek website voor meer informatie over de verschillende soorten isolatieglas en 2-vaks kozijnen.