Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Ligusterhaag, mooi groenblijvend

De Ligusterhaag is een populaire keuze onder tuinliefhebbers en landschapsarchitecten vanwege zijn schoonheid en functionaliteit. Deze groenblijvende haag heeft een dichte structuur en wordt vaak gebruikt als een natuurlijke afscheiding tussen verschillende gebieden in de tuin. 

Deze groenblijvende haag is niet alleen mooi om naar te kijken, maar heeft ook praktische voordelen. Zo biedt hij bescherming tegen wind en nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers. Daarnaast trekt deze plant veel insecten en vogels aan, wat zorgt voor een levendige en ecologisch verantwoorde tuin. 

Mooie afscheiding voor de tuin 

De Ligusterhaag kan goed tegen snoeien en kan in verschillende vormen worden geknipt, zoals rechthoekig, bolvormig, of als een grillige natuurlijke haag. Deze haag is winterhard en kan hij goed tegen vorst en sneeuw, waardoor hij het hele jaar door een prachtige groene omlijsting vormt. 

Een ander voordeel van de groenblijvende heester is dat hij weinig onderhoud vereist en gemakkelijk te kweken is. De plant groeit goed op verschillende grondsoorten en kan zowel in de volle zon als in de schaduw geplant worden. Het is ook mogelijk om de haag vanuit zaad te kweken, waardoor je een nog grotere diversiteit in je tuin kunt creëren.

 Al met al is de Ligusterhaag een uitstekende keuze voor elke tuinliefhebber die op zoek is naar een mooie, functionele en gemakkelijk onderhouden haag. Met zijn vele voordelen en mogelijkheden biedt deze haag een prachtige omlijsting voor elke tuin. 

Haagplanten Heijnen boomkwekerij 

Bij haagplanten Heijnen is er een grote keuze aan diverse planten, zoals hagen. Voor een mooie afscheiding van de tuin zijn deze planten uitermate geschikt. 

https://www.haagplanten-heijnen.nl/liguster