Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Muren spuiten in plaats van muren rollen

Zijn muren spuiten en muren rollen voor jou onbekende termen? Het heeft alles te maken met het verven van muren en plafonds in je woning. Waar vrijwel iedereen voorheen koos bij het verven van de muren en plafonds gebruik te maken van rollers en kwasten, wordt vandaag de dag steeds vaker gekozen voor de hulp van een verfspuiter. Je muren laten spuiten met speciale verf is niet alleen een hele mooie optie, het is ook een tijdbesparende én geldbesparende optie. Wij vertellen je er graag meer over.

Verf spuiten met airless verfspuit

Om je muren of plafonds te laten spuiten met verf kan dat doen met een airless verfspuit. Het is echter niet heel gemakkelijk om dat onder de knie te krijgen, vandaar dat het wordt aangeraden om een vakman op het gebied van verf spuiten in te huren. Hij kan er voor zorgen dat jij op basis van jouw wensen helemaal geholpen worden aan de perfecte verf op de muur. De verfspuiter zal dit doen met de airless verfspuit, die er voor zorgt dat de verf zeer gelijkmatig verdeeld wordt over de muur, en dat zelfs te moeilijk te bereiken plekjes toch bereikt worden.

Kosten spuitwerk

Wanneer je een verfspuiter laat komen die jouw muren en plafonds onder handen gaat nemen, zal dat minder tijd kosten dan wanneer iemand komt verven met kwast en roller. Met een verfspuit kun je namelijk in kortere tijd grotere oppervlaktes bewerken. Doordat er minder tijd in gaat zitten, zijn de kosten voor jou dan vaak ook lager. Verf spuiten kan al tegen een tarief van tussen de 7 en 9 euro. De exacte prijs is afhankelijk van het aantal vierkante meter dat je wil laten spuiten. Het is dus mogelijk om tegen lage kosten spuitwerk in je huis te laten aanbrengen.

Verbluffend resultaat

Misschien wel het grootste voordeel aan verf spuiten is dat het eindresultaat verbluffend mooi is. Omdat een airless verfspuit erg nauwkeurig en netjes kan werken, zie je na afloop geen strepen of oneffenheden. Bij het verven met kwast en roller is dat wel mogelijk. Ook zul je in de moeilijk te bereiken hoekjes of bochten geen oneffenheden zien, waardoor je één mooie, egaal geverfde muur hebt.

 

Neem voor meer informatie contact op met een expert op het gebied van verf spuiten, om te kijken of jouw wanden en plafonds ook geschikt zijn voor deze manier van verven. Als dat niet het geval is, denkt de vakman graag met je mee over een passend alternatief.