Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Creatief met staaldraad

U zult het misschien niet meteen zeggen, maar staaldraad is één van de meest gebruikte soorten draad om sieraden mee te maken. Omdat staaldraad wordt vervaardigd uit ijzer is het sterk en zal het lang meegaan.

Bij het maken van het staaldraad wordt het draad verschillende keren door een speciale mal getrokken, net zolang totdat de gewenste dikte staaldraad is bereikt. Dit draad is zo geliefd om sieraden mee te maken omdat het gemakkelijk te bewerken is, niet zal gaan knikken en prachtig valt als de armband, ketting of oorbellen eenmaal gedragen worden.

De kleur van staaldraad zal tijdens het dragen van de sieraden niet veranderen en ook zal de drager geen allergieën krijgen. Als het sieraad af is en er bijvoorbeeld gebruik is gemaakt van kralen is het heel gemakkelijk om aan het uiteinde van het staaldraad een slotje te bevestigen zodat de drager het sieraad gemakkelijk kan gebruiken.

Omdat staaldraad zo solide is kan het het gewicht van het slotje met gemak aan. Een sieraad van staaldraad is gemakkelijk zelf te maken en gaat jarenlang mee. Het staaldraad dat gebruikt kan worden voor het vervaardigen van sieraden kan gemakkelijk in grote en kleine hoeveelheden worden gekocht bij de Staalkabelstunter.

Er zijn zelfs kunstenaars die gebruikmaken van staaldraad in combinatie met karton voor het maken van bijvoorbeeld halssieraden. Het eindresultaat is prachtig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Met staaldraad en karton kunt u echt uw eigen unieke halssierraad maken maar u kunt ook denken aan het maken van armbanden, oorbellen, gelukspoppetjes, sleutelhangers, ringen etc. van staaldraad.

Als u zorgt dat u beschikt over het juiste gereedschap en eventueel een slotje dan maakt u gemakkelijk uw eigen creaties. Alles wat u eigenlijk nodig heeft voor het maken van bijvoorbeeld een prachtig sieraad is staaldraad, karton en natuurlijk een behoorlijke dosis geduld en creativiteit. Bekijk ook eens wat u allemaal kunt maken van staaldraad en maak binnenkort ook al uw eigen prachtige sieraden.

Bron van dit artikel : http://www.staalkabelstunter.com/ijzerdraad/