Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Houten jaloezieën zijn een echte aanwinst

Houten jaloezieën zijn een zeer stijlvolle en tijdloze aankleding van je woning.  Maar naast het fraaie uiterlijk hebben ze ook een paar andere prettige voordelen. Die voordelen varieëren van inkijk tot makkelijk in onderhoud. En bovendien passen houten jaloezieën in zowel een klassiek interieur als een moderne inrichting dus als je smaak ooit verandert, kun je de houten jaloezieën gewoon laten hangen. De keuze in kleuren is enorm. Dat gaat van lichten kleuren ‘white’ en ‘dune’ tot donkere tinten als ‘structure slate’. De bekende hout nerfstructuur geeft een landelijke uitstraling. 

 

Makkelijk in onderhoud

Houten jaloezieën zijn heel eenvoudig te bevestigen en nemen heel weinig ruimte in. Doordat ze weinig stof aantrekken zijn ze bovendien heel makkelijk in onderhoud. Als je ze regelmatig afstoft, zorg je ervoor dat het vuil zich niet gaat hechten. Daarnaast kun je ze zo nu en dan ook nog licht vochtig afnemen. Houten jaloezieën worden gemaakt van duurzaam hout en zijn dus vriendelijk voor het milieu. Door hun natuurlijk materiaal kun je ze alleen niet ophangen in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het hout gaat dan werken en de jaloezieën kunnen dan krimpen of uitzetten.

 

Zonlicht filteren

Met het licht dat door de houten jaloezieën naar binnen schijnt, kan je veel effect bereiken. Gedurende de zomermaanden kan je de lamellen halfopen tot gesloten houden bij veel zonlicht. Zo filter je het felle zonlicht en krijg je een mooi schaduwspel in de kamer en houd je de warmte tegen. Terwijl je in de winter de warmte zo juist binnen kan houden. Bovendien zorg de jaloezieën in de donkere dagen voor privacy in huis. Niemand kan naar binnen kijken als je de inkijk reguleert.

 

Monteren en bestellen

De houten jaloezieën zijn heel makkelijk zelf te monteren. Als je de maten tijdens het bestelproces exact doorgeeft, is het bevestigen kinderlijk eenvoudig. Je hoeft ze zelfs niet eens in te korten. En met de bevestigingsclips kan het eigenlijk niet misgaan.

Aan de bovenkant plaats je een houten afwerklijst om de aluminium cassette. Zo zie je de afwerking niet. En het staat ook nog eens extra chique. Naast de kleurkeuze kun je ook nog kiezen uit een ladderband of ladderkoord. Over het algemeen vindt men een ladderband wat stoerder staan. 

Als je interesse hebt in houten jaloezieën kijk dan eerst eens rond op de website van Creon. En als je onzeker bent over kleur, bestel dan een kleurenstaal. Zo ervaar je de kleur in je eigen interieur. In geval van vragen of problemen kun je altijd contact met ze opnemen. De adviseurs zitten voor je klaar.

 

Bron van dit artikel : https://www.creon-raamdecoratie.nl/houten-jaloezieen.html