Leuk in huis
Image default
Aanbiedingen

5 Manieren om duurzamer te wonen

Het verduurzamen van je woning is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Met de klimaatverandering in ons achterhoofd is het van groot belang om onze woningen zo energie-efficiënt mogelijk te maken. Hieronder bespreken we 5 manieren waarmee je je woning duurzamer kunt maken

Investeer in een warmtepomp

Een van de beste manieren om je woning duurzamer te maken is door een warmtepomp te installeren van jaruba.nl . Een warmtepomp van jaruba.nl haalt de warmte uit de lucht of grond en gebruikt deze om je huis te verwarmen. Dit is veel efficiënter dan het gebruik van gas of elektriciteit. Bij jaruba.nl kun je terecht voor een breed scala aan warmtepompen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor jouw woning.

Isoleer je woning

Een goed geïsoleerde woning is de basis voor duurzaam wonen. Door je dak, muren en ramen goed te isoleren, zorg je ervoor dat je huis minder warmte verliest. Hierdoor hoef je minder te verwarmen en bespaar je op de energiekosten.

Voor weinig geld kun je zelf al grote stappen nemen om je woning te isoleren. Zo kun je zelf je zolder isoleren en tocht strips aanbrengen langs de deuren en ramen. Gordijnen aanschaffen en de vloer isoleren. Deze kleine ingrepen kunnen al aanzienlijk verschil maken.

Installeer zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om duurzame energie op te wekken. Door zonnepanelen te installeren, kun je je eigen elektriciteit opwekken. Met een thuisbatterij kun je deze elektriciteit opslaan, je kunt er echter ook voor kiezen deze aan het net te verkopen.

Let er wel op dat de stroom dat je afneemt van het net altijd duurder is dan de stroom dat je terug levert. Het kan dus verstandig zijn om naast zonnepanelen dan ook te investeren in een slimme thuis batterij.

Slimme thuisbatterij

Een slimme thuisbatterij leert je stroomverbruik kennen en zal gebaseerd op die data zorgen dat er voldoende stroom is. Moet er elektriciteit van het net af komen? Dit kan voorkomen in de winter, dan zal de batterij dit op het beste tarief aanschaffen. Ook het verkopen aan het net zal berekent worden op het allerbeste tarief.

Regenwater recuperatie systeem

Door regenwater op te vangen en te recupereren, kun je het gebruiken voor verschillende dingen zoals het doorspoelen van de toilet, het wassen van de auto en het water geven van de tuin.

Dit helpt om het gebruik van schoon drinkwater te verminderen en helpt bij het besparen op waterkosten. Door een regenwaterrecuperatiesysteem te installeren, kun je ook bijdragen aan het verminderen van de afvoerbelasting op het rioolstelsel.

https://jaruba.nl/