Leuk in huis
Image default
Aanbiedingen

Het belang van een ergonomische bureaustoel

Je leest regelmatig op internet dat een goede stoel erg belangrijk als je veel zittend werk uitvoert. Maar waarom is een goede stoel eigenlijk zo belangrijk tijdens het werk? Nog nooit waren er zo veel mensen die thuis aan het werk zijn, maar nog nooit waren de rug- nek- en schouderklachten bij de fysio zo hoog. Dit komt vaak door werkplekken die niet beschikken over goede middelen, waaronder een goede stoel of een bureau op de goede hoogte. We vertellen je wat het belang is van een goede ergonomische bureaustoel. 

 

Gewone bureaustoelen

Mensen die elke werkdag op een bureaustoel zitten weten dat een goede stoel een must is. Iedereen die een dag op een oncomfortabele stoel heeft gezeten weet hoe vervelend het voelt na een dag werken. Vaak gaat het om de gewone bureaustoel. Dit soort stoelen zijn vaak goedkoper, maar zijn niet goed voor de gezondheid en productiviteit. Dit soort stoelen zorgen namelijk vaak voor een ongezonde zithouding omdat de stoel bijvoorbeeld niet af te stellen is.  

 

Een steuntje in de rug

Ergonomische bureaustoelen zorgen voor de juiste steun in de onderrug. Dit soort stoelen kenmerken zich door de aanpasbaarheid. De hoogte kan worden aangepast, maar ook de afstand van het zitvlak en de rugleuning is verstelbaar. Ondanks dat het maar kleine aanpassingen zijn, kan het grote verschillen maken. Een stoel zonder ergonomische steun geeft geen aandacht aan het deel tussen de onderrug en de stoel. Hierdoor ga je sneller onderuitgezakt op een bureaustoel zitten, waardoor je lichamelijke klachten krijgt. Ga bijvoorbeeld voor een bureaustoel met een lendensteun. Deze biedt support op de juiste vlakken en zorgt dat je wervelkolom in de juiste houding blijft. 

 

Analyseer

Niet iedere stoel is hetzelfde. Wat in sommige situaties een prima bureaustoel kan zijn, is in andere situaties net niet goed genoeg. Het kiezen van een geschikte bureaustoel is daarom geen makkelijke klus. Heb je hier hulp bij nodig? Ga dan vooral naar een winkel waar ze kunnen helpen met een geschikte stoel zoeken. Zij weten welke stoel het beste aansluit bij je wensen en eisen. Daarnaast kan je de stoel ook al goed testen in de winkel.

https://www.katokantoorinrichting.nl/