Leuk in huis
Image default
Aanbiedingen

Waar kan ik een echt schapenvacht kopen?

Je kan in verschillende woon- en interieurwinkels een schapenvacht kopen. Het enige nadeel hiervan is dat veel van deze winkels de herkomst van de schapenvacht niet kennen. Je kan je schapenvacht ook kopen bij een gespecialiseerde winkel, hier weten ze wel de herkomst en kunnen ze vaak ook garanderen dat er aan alle regelgeving is voldaan. Dat is voor veel mensen een vereiste bij het kopen van een schapenvacht.

Soorten schapenvacht

Je hebt verschillende soorten schapenvachten allereerst heb je schapenvachten van verschillende soorten schapen. Ieder soort schaap heeft een ander type vacht niet alleen in de kleur maar bijvoorbeeld ook textuur en lengte van de haren.

Als je houdt van een natuurlijke uitstraling dan kies je voor een schapenvacht die zoveel mogelijk in de originele kleur is gehouden. Maar het kan ook zijn dat je opzoek bent naar net iets anders. In dat geval heb je ook schapenvachten die gekleurd zijn in bijvoorbeeld wit of zwart maar ook roze is mogelijk.

Onderhoud

Als je een echt schapenvacht koopt behoudt de vacht zijn natuurlijke eigenschappen. Hierdoor moet je met het onderhoud van je schapenvacht met wat extra dingetjes rekening houden. Op deze manier kan je het langste van je schapenvacht genieten.

–          Geregeld kammen: door je schapenvachtje regelmatig te kammen zorg je ervoor dat het vachtje lang mooi blijft. Hier zijn speciale wolkammen voor.

–          Deppen: mocht er een vlekje op je schapenvacht komen kun je het beste deppen met een vochtige doek. De leerkant moet zo min mogelijk nat worden omdat het anders uitdroogt.

–          Wassen: als het dan echt niet anders kan is het mogelijk om de schapenvacht te wassen met de hand. Doe dit alleen met koud water en een mild wasmiddel. Wasmiddel kan er namelijk voor zorgen dat het leer beschadigd en lelijk wordt.

Bedankt voor het lezen van deze blog.

https://www.vachtenspecialist.nl/schapenvachten/