Leuk in huis
Image default
Aanbiedingen

Welke schoonmaakmiddelen zijn essentieel om in huis te hebben?

Iedereen maakt wel eens het huis schoon. Vuil en andere viezigheden vinden nou eenmaal hun weg naar binnen. Of dit nou door het morsen tijdens het koken komt, of de modderpoten van de hond. Een fris en schoon huis is altijd fijn, dat is ons vanaf jongs af aan al aangeleerd.

Maar er zijn enorm veel verschillende schoonmaakmiddelen om uit te kiezen. Welke producten moet je aanschaffen? En welke kun je beter achterwege laten? Het huis maakt zichzelf immers niet schoon. En keuzes maken tussen al die verschillende soorten kan een enorme opgave zijn. Welke middelen zijn essentieel om in huis te hebben?

Schoonmaakmiddelen en materiaal

Schoonmaakproducten kunnen omschreven worden als een groep (vloei)stoffen die je kunt gebruiken om vuil van allerlei oppervlakken te verwijderen. Deze oppervlakken kunnen tafels, ramen, kleding, vloeren en kookplaten zijn. Iedere categorie heeft een aantal producten die daar speciaal voor bedoeld zijn. 

Hierbij kun je denken aan glasreinigers speciaal voor glazen, keukenreinigers voor hardnekkige vet- en olievlekken en wasmiddel voor kleding. Van elke categorie bestaan er meerdere soorten van diverse merken. Deze hebben hun eigen kenmerken, waaronder de gebruikte bestanddelen, geur, kleur en prijs. Welk middel jouw voorkeur heeft, ligt natuurlijk aan jou. Misschien heeft een bepaald merk wel een veel te sterke geur naar jouw mening, of wellicht staat de substantie je niet aan.

Naast de vele schoonmaakmiddelen, zijn er natuurlijk ook materialen die gebruikt worden tijdens het schoonmaken. 

Essentiële producten

De materialen die het meest gebruikt worden en je echt in huis moet hebben, zijn onder andere sponzen, doekjes, afwasborstels en afdroogdoeken. Daarnaast zijn stofzuigers, bezems en dweilen must-haves binnen huis.

Qua schoonmaakmiddelen zijn allesreinigers altijd handig om in huis te hebben. Speciale middelen voor in keukens zoals afwasmiddel en een goede kookplaatreiniger zullen het leven ook een stuk makkelijker maken. Sanitaire ruimtes hebben ook hun eigen producten nodig. Zorg er dus voor dat je sowieso wc-reiniger aanschaft voor de toiletten en kalkverwijderaar voor in de badkamer. 

Daarnaast verdienen vloeren wat extra aandacht buiten de periodieke dweilbeurt die zij krijgen. Vloerreinigers kunnen de levensduur van zowel houten als stenen vloeren enorm verlengen. 

Heb je deze producten in huis? Dan ben je vuil al een hele stap voor!