Leuk in huis
Image default
Auto's en Motoren

Peugeot 107 occasion

Gelukkig is de Peugeot 107 occasion er nog, nu we het al sinds 2014 zonder een nieuwe 107 moeten stellen. Vanaf dat jaar namelijk werd deze miniklasse auto vervangen door de 108. Ondertussen is en blijft de 107 onverminderd populair. Dat heeft te maken met de ruimte die verrassend groot is en met het feit dat de auto erg zuinig in gebruik is.

De Peugeot 107 herkende je altijd uit duizenden

De 107 was min of meer een gezamenlijke productie van Peugeot, Citroën en Toyota. Dat verklaart de sterke gelijkenissen met de Citroën C1 en de Toyota Aygo ook meteen. De 107 werd gemaakt in een uitvoering met drie en met vijf deuren en had een 1.0 liter benzinemotor. Behalve handgeschakeld was de auto ook als automaat beschikbaar. De 107 van Peugeot had echt karakter. Je herkende de auto overal en altijd en zeker ook voor in de stad bood de vierwieler ontzettend veel voordelen. De Peugeot 108 nam in 2014 het stokje over en is nog steeds het instapmodel van de Peugeot. De 108 is overigens net zo zuinig als zijn voorganger.

Koop een gekeurde occasion en vraag altijd een specialist mee

Of het nou gaat om een Peugeot 107 occasion of een andere gebruikte auto, wees altijd op je hoede. Wat dat betreft is het verstandig eens een aantal autoblogs tot je te nemen. Daar lees je vaak interessante tips voor het kopen van een tweedehandsauto. Deze tips moeten voorkomen dat jij de bekende kat in de zak koopt. De belangrijkste tips? Koop altijd een APK gekeurde occasion en neem altijd iemand mee die verstand heeft van auto’s. Vaak kunnen dergelijke specialisten na een proefrit prima inschatten of een auto al dan niet geschikt is en de investering ook echt waard is. Doe er je voordeel mee!