Leuk in huis
Image default
Auto's en Motoren

Hoe houd je je auto krasvrij? Een aantal tips!

Je houdt jouw bolide natuurlijk het liefst zo mooi dat hij er bijna nieuw uitziet. Helaas zal de lak met dagelijks gebruik toch wat minder fraai worden, ook wanneer je een goede automobilist bent. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw auto te beschermen tegen krassen. Naast tips voor het dagelijkse leven, kun je ook voor een Opti Coat kiezen. Indien er tóch krassen ontstaan, zijn er zelfs een aantal manieren om deze (tot op zekere hoogte) weg te werken. Wil jij meer weten over een aantal goede technieken voor het voorkomen en repareren van krassen op de lak van jouw auto? Je leest het hier.

Het voorkomen van krassen

Er zijn een aantal technieken om krassen te voorkomen. Ten eerste is het aan te raden om slim te parkeren. Hiermee wordt bedoeld dat je goed oplet waar je parkeert. Op een grote en drukke parkeerplaats kun je dan het beste achteraan parkeren, waar minder andere mensen gaan staan. Zoek daarnaast ook de grotere parkeervakken op. Daarnaast kunnen er ook bij het schoonmaken van de auto krassen ontstaan. Door je auto op de juiste manier in een wasbox te wassen, kun je dit voorkomen. Let er bijvoorbeeld goed op dat je altijd het vuil grotendeels wegspuit met een hogedrukspuit en behandel de auto met een autowashandschoen, in plaats met de wasborstel. Hier zit namelijk vuil in van eerder gebruik door anderen: slecht voor de lak dus. De laatste tip is het laten aanbrengen van een coating. Deze zijn kraswerend, waterafstotend en geven een mooie glans. 

Het repareren van krassen

Bij kleinere krasjes heb je vaak de mogelijkheid om deze zelf te repareren. Het is ook belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen, zodat de kans op roestende plekken onder de lak klein blijft. Je kunt de krassen zelf aanpakken met een polijstmachine. Je schuurt hiermee een laagje van de lak af, waardoor de lak weer egaal wordt. Dit werkt echter alleen bij ondiepe krassen. Een andere optie voor ondiepe krassen is het gebruiken van een krasverwijderaar. Heb je een diepe kras in de lak? Dan is het beter om deze te laten repareren bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij zullen de kras wegschuren en opnieuw overspuiten, zodat je er niets meer van terugziet. Ook voor krassen in de lak geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Wil je je auto optimaal beschermen tegen krassen? Dan is het de beste optie om de lak te laten coaten.