Leuk in huis
Image default
Badkamer

Welke afmetingen voor jouw inloopdouche

Een inloop douche is populair vanwege het gemak. Tevens staat een inloopdouche mooi in de badkamer doordat er ruimte wordt gecreëerd. Ook is een inloopdouche modern. Afmetingen van de inloopdouche moeten goed worden opgemeten om de inloopdouche zo goed mogelijk in te kunnen bouwen. Grote voordeel is dat er geen randje meer in zit waarover je kunt struikelen. Wat mooi is bij een inloopdouche is om een nis in de badkamer te plaatsen. In deze nis kunnen decoratie stukken als vazen, beeldjes en geurstokjes worden gezet. Ook kan de nis met led verlichting en spotjes worden opgelicht voor nog meer sfeer. Met een inloopdouche kun je makkelijk een doucherek in de hoek plaatsen. De trend van inloop douches is vaak de betonnen of natuurstenen look.

Hoe bereken je de grootte van een inloopdouche

Een inloopdouche kan in elke afmeting worden gemaakt. De beste afmetingen voor een normale inloopdouche zijn 90 x 120 cm anders wordt de douche vrij klein. Groter is natuurlijk ook altijd goed. Het voordeel is dat inloopdouches zonder wand zijn en er veel ruimte is in de badkamer. Echter kan er natuurlijk wel een natuursteen, betonnen of glazen wand worden gemaakt. Kalkvrij glas is hierbij aan te raden. Bij steen en beton is schoonhouden makkelijk omdat er geen kieren zitten zoals bij tegels wel het geval is. Ook zal een inloop douche door de ruimte minder snel gaan schimmelen dan een douche cabine.

Wat is de ideale hoogte voor een inloopdouche

Qua hoogte moet rekening gehouden worden met de afvoer. Dit heeft te maken dat een inloopdouche even hoog is als de rest van de badkamer. De sifon kan het beste diep onder de tegels worden geplaatst. Denk aan ongeveer 8 cm diepte. Innovatief is een speciale wandafvoer waardoor je geen last meer hebt van een afvoerputje. Dit is heel praktisch en staat mooier omdat de tegels egaal zijn. Bij een wandafvoer maakt de inbouwhoogte dus niet meer uit. Bij elk materiaal wat wordt aangebracht is het handig dat het zo waterdicht mogelijk is. Een waterdichte coating op wanden en vloeren voordat tegels worden geplaatst is een goede optie.

Bron van dit artikel : https://sanikoning.nl