Leuk in huis
Image default
Bedrijven

De 5 belangrijkste kenmerken van een Scandinavisch interieur

Het gebruik van zachte kleurcombinaties, natuurlijke elementen en veel natuurlijk licht zorgen ervoor dat de Scandinavische interieurstijl rust en sfeer in huis brengt. Ben je op zoek naar rust en een prettig huis om in thuis te komen? Dan kan deze interieurstijl daarbij helpen! In deze blog worden de belangrijkste kenmerken van een Scandinavisch interieur op een rijtje gezet, zodat jij deze stijl gemakkelijk in huis kunt halen!

Zachte kleuren

Kenmerkend voor de Scandinavische interieurstijl is het gebruik van lichte en neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als wit, lichtgrijs, lichtblauw, zachtroze, beige etc. Ook pastelkleuren doen het erg goed bij deze interieurstijl! Je kunt ervoor kiezen om al je muren een bepaalde kleur te geven, of om juist één muur kleur te geven terwijl je de rest wit laat. Ook kun je met behulp van accessoires kleur toevoegen aan je muren en interieur. Zo kun je posters ophangen met kleur, kussentjes en plaids neerleggen of een prachtig vloerkleed op de vloer leggen!

Natuurlijke elementen

Pas natuurlijke elementen toe in je inrichting voor een echt Scandinavisch uiterlijk. Met name hout is zeer geschikt en goed toe te passen door te kiezen voor houten meubels, een houten vloer of plafond en accessoires met hout. Verder kun je met behulp van planten groen in huis halen. Dit geeft een natuurlijke en gezellige sfeer in huis. Plaats planten van verschillende formaten op verschillende hoogtes door het huis, zodat er een speels effect ontstaat!

Natuurlijk licht

In Scandinavië kan het in de winterdagen soms dagen donker zijn. Vandaar dat de Scandinavische stijl met een licht kleurpalet is ontstaan. Een belangrijk kenmerk van deze interieurstijl is dan ook het binnen laten vallen van zoveel mogelijk daglicht. Met behulp van lichte kleuren in huis zorg je ervoor dat daglicht nog beter tot zijn recht komt in huis! Het is daarom belangrijk om voor de juiste raamdecoratie te kiezen, zodat er voldoende licht binnen kan komen. Maar zo nu en dan wil je natuurlijk ook privacy en een ruimte kunnen verduisteren. De perfecte combinatie hiertussen bereik je door te kiezen voor duo rolgordijnen van ilumio raamdecoratie. Door de afwisseling van lichte en donkere stofstroken ontstaat er een speels effect en kan er voldoende licht naar binnen vallen. Bovendien kun je op elk moment van de dag zelf beslissen hoeveel licht je (wel of niet) binnenlaat.

Strak en opgeruimd

Een Scandinavisch interieur heeft een strak en opgeruimd uiterlijk. Je zult niet veel ronde en sierlijke vormen en details terug zien komen. Juist de combinatie tussen lichte kleuren en strak gelijnde meubels zorgen voor een strak en rustig uiterlijk bij deze interieurstijl. Ook een opgeruimde look past bij deze stijl, omdat dit rust creëert en ervoor zorgt dat een ruimte groter oogt. Je zult dus niet snel een Scandinavisch interieur vinden met veel rommeltjes en accessoires.

Simpele accessoires

Een Scandinavisch interieur is strak en netjes, waardoor je het geheel het beste zo clean mogelijk kan houden door niet te veel accessoires te gebruiken. Tuurlijk kun je wel accessoires plaatsen om je interieur een persoonlijk en gezellig tintje te geven, maar houd het simpel. Posters, kaarsen, planten, een boekenkast, een vloerkleed of kussentjes en plaids doen het altijd goed!

Wil je de Scandinavische interieurstijl toepassen in huis en heb je nog meer tips en inspiratie nodig? Lees dan deze tips van ilumio raamdecoratie over de Scandinavische interieurstijl, met onder andere tips over geschikte raamdecoratie voor bij deze stijl!