Leuk in huis
Image default
Bedrijven

De consequenties van ouder worden

Ouder worden overkomt iedereen en is op zich niet heel erg, maar toch zitten er een aantal consequenties en nadelen aan. Het gaat hier vooral om je uiterlijk en fysieke gesteldheid. Tegen het minder worden van je fysieke gesteldheid valt niet veel aan te doen. Je moet natuurlijk gezond eten en blijven sporten, maar dit moet ook als je jonger bent. Als we het hebben over het uiterlijk gaat het natuurlijk om de bekende rimpels. Het verschilt per persoon hoeveel rimpels je krijgt, maar iedereen krijgt er last van. Het verouderingsproces kan je ook niet tegen gaan, maar je kan het verouderingsproces wel langzamer laten gaan. Door je gezicht en uiterlijk goed te verzorgen zullen de rimpels minder zichtbaar zijn.

Het is bijvoorbeeld verstandig als je ouder bent UV straling regelmatig te vermijden. In de zon liggen in de zomer is natuurlijk heerlijk, want je wordt lekker bruin en dat ziet er erg mooi uit. Helaas is teveel UV straling en dus teveel zon niet goed voor je huid en krijg je eerder last van huidveroudering. Het is erg belangrijk je altijd goed in te smeren, als je in de zon gaat liggen. Ook is het verstandig je gezicht in te smeren, als je je shirt aan hebt.

Gezonde voeding is zoals gezegd ook erg belangrijk bij het verouderingsproces. Denk hierbij aan groente en fruit. Hier zitten veel gezonde vitaminen en mineralen en dit werkt ook positief op je huid. Als je genoeg groente en fruit gaat eten zal je al snel merken dat je huid er beter uit komt te zien. Als je het niet op de natuurlijke manier kunt is het verstandig met een cosmetisch arts te praten. Hij kan bijvoorbeeld lippen opspuiten of hangende oogleden verminderen.

Bron van dit artikel : http://www.injectableklinieken.nl