Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Een gezonde schone koe

Voor een melkboer is de koe het belangrijkste bezit: het is immers het dier wat zorgt voor de melk, wat op zijn beurt weer zorgt voor het inkomen van de boer. Daarnaast zal elke boer betamen dat een blije, gezonde en goed verzorgde koe meer oplevert dan welke andere koe dan ook. Daarom is het belangrijk om goed voor je koeien te zorgen: naast meer melk levert een goede verzorging ook voor een rustigere koe en minder parasieten.

Gelukkig is het gemakkelijk om goed voor een koe te zorgen zonder dat dat per definitie meer werk oplevert. Goed voer is immers net zo snel te voeren als slechter voer. Maar daarnaast is er nog de mogelijkheid tot een koeborstel. Niet een traditionele koeborstel die passief in de stal of in het weiland hangt, maar een moderne borstel die is voorzien van extra mogelijkheden waardoor de koe nóg beter verzorgd wordt terwijl het de boer niet meer werk kost.

Een geautomatiseerde koeborstel zorgt voor de persoonlijke verzorging van de koe. Zo zorgt het voor een betere doorbloeding, optimale reiniging van de koe, betere melkproductie, minder huiduitslag en jeuk en een goede, verdiende huidmassage. Daarnaast onderscheid de koeborstel van wijsmanhandelenadvies.nl zich doordat het helemaal geoptimaliseerd is voor het borstelen van de koeien: de borstels zijn aangepast aan de vorm van de romp, gaat automatisch aan als de koe de borstel optilt, wisselt automatisch van draairichting als de borstel overbelast dreigt te worden en heeft een lange levensduur zowel buiten als binnen in de stal.

Er zijn al genoeg boeren die deze koeborstel hebben uitgeprobeerd en de ervaringen zijn erg positief. De koeien zijn rustiger en vinden de borstel bovendien erg fijn: ze lopen er regelmatig zelfstandig doorheen. Zo is niet alleen de boer blij met een gezonde en schone koe.

Bron van dit artikel : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/