Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Planten zijn gezond!

Heb je groene vingers of juist helemaal niet? Dat maakt eigenlijk niet uit, want zelfs als je absoluut geen groene vingers hebt, zijn er planten die geschikt zijn voor jou! Waarom zou je planten in huis nemen? Daar gaan we het onder andere in deze blog over hebben.

Planten zuiveren de lucht

Door planten in huis te nemen zal je de luchtkwaliteit verbeteren. Planten zuiveren namelijk de lucht en zorgen voor een aangename lucht in iedere ruimte.

Planten maken je gelukkig

Met planten bezig zijn kan erg therapeutisch werken. Heb je een slechte dag of veel zorgen aan je hoofd? Ga even met de planten bezig zijn en je zal al snel een stuk minder gespannen zijn.

Planten zijn een leuk cadeau

Je kunt tegenwoordig ook een plant versturen. Dat betekent dat als jij aangestoken bent met het plantlovers virus, dat je jouw vrienden en familie kunt verblijden door een plant te versturen! Planten zijn ideale cadeaus voor bijna iedereen!

Buitenplanten maken een rustgevend uitzicht

Kijk je vaak uit het raam thuis? Zet er dan een paar buitenplanten neer. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat uitzicht op de natuur een positief effect heeft op de algemene gemoedstoestand van een mens. Een gemakkelijke manier om hiervan te kunnen profiteren is door een aantal buitenplanten binnen je uitzicht te plaatsen.

Kies zelf hoeveel werk je hebt

Als je geen groene vingers hebt kun je het beste planten kiezen die weinig onderhoud vereisen. Kantoor planten, cactussen en vetplanten zijn een goede optie.

Als je graag veel met je planten bezig bent kun je het beste snelgroeiende planten nemen die je jaarlijks moet verpotten, genoeg water nodig hebben en zorg om te gedijen.

Als je meer uit je planten wilt halen kun je jouw buitenplanten inruilen voor een tomaten plant of een broccoliplant, zo heb je ook nog eens een heerlijke maaltijd!

https://www.potsandplants.nl/plant-cadeaus/