Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Werken met een architectenbureau in Amsterdam

Je wil je huis graag een nieuwe inrichting geven of misschien heb je wel recent een stuk grond gekocht. Je weet zelf niet zo goed waar je moet beginnen. Je vindt misschien heel veel dingen leuk voor je inrichting of misschien heb je wel geen idee. Bovendien weet je niet zo goed hoe het zit met de wet- en regelgeving. Wanneer een van deze dingen het geval is kun je gaan werken met een architectenbureau Amsterdam. Zij kunnen je op alle gebieden helpen, zodat je huis straks helemaal is zoals jij het in gedachte had. Wanneer je een architectenbureau in Amsterdam inhuurt dan start er een proces. We snappen dat een proces spannend kan zijn, daarom is het hier in kaart gebracht. Zo weet je een beetje wat je kunt verwachten.

 

Proces

Als eerste stap in het proces is er vaak het formuleren van het programma van eisen. Het architectenbureau Amsterdam stelt samen met jou een omschrijving van het project op. De wensen worden vastgelegd zodat er duidelijkheid is bij beide partijen. Daarna wordt alle relevante informatie voor het project verzameld. Zo kunnen er bijvoorbeeld archieftekeningen worden opgehaald en kunnen er dingen worden ingemeten. Ook heeft het architectenbureau regelmatig overleg met de gemeente zodat er duidelijk is wat er wel en niet kan. Daarna wordt er een voorlopig ontwerp gemaakt. Het programma van eisen wordt vertaald in een tekening. Het ontwerp is bovendien getoetst aan een bestemmingsplan en er is al rekening gehouden met de bestaande situatie. Dit ontwerp wordt met je doorgenomen. Je kunt hier aanpassingen doorgeven als je dat wilt. Vervolgens wordt het definitief ontwerp gemaakt. Hier worden technische keuzes en materiaalkeuzes ook meegenomen. Als laatste moeten de vergunningen aangevraagd worden.

 

Bas Vogelpoel

Als je een architect zoekt die een duurzame werkwijze hanteert, dan kun je eens kijken bij Bas Vogelpoel. Dit architectenbureau Amsterdam maakt unieke architectuur die helemaal aansluit bij jouw wensen. Doordat dit bureau ruime ervaring heeft door heel Nederland weten ze als geen ander hoe ze jou het beste kunnen helpen met je huis. Zo word je nieuwe inrichting zeker weten een succes.

https://basvogelpoel.nl/duurzaam-bouwen/