Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Woninginrichting voor de oude dag

Als je ouder wordt, veranderen er heus wel meer dingen dan waar je in eerste instantie zo aan denkt. Zo verandert het algemeen dagelijks leven in je huis ook vaak. Soms wil zelfs het traplopen niet meer of heb je drempelhulpen nodig, omdat je zonder rollator niet meer veilig in huis kunt lopen. Wil je dat je huis ‘oude dag proof’ is? Check dan deze tips!

Velderhof meubels

Bij Velderhof heb je diverse velderhof meubels die ingericht zijn voor de oude dag. Denk bijvoorbeeld aan sta op stoelen. Dit lijkt misschien nog een ver van je bed show, maar als je nu al een sta op stoel aanschaf, heb je daar later profijt van. Er zijn ook velderhof meubels die extra prettig zijn voor de oude dag, zoals heerlijke relaxestoelen. Het voordeel van deze velderhof meubels, is dat deze ook fijn zijn als je nog wel alles kunt.

Gelijkvloers of ruimte voor een lift

Het hoeft niet eens altijd zo te zijn dat je huis geen trappen heeft. Je kunt ook als traplopen niet meer wil kiezen voor een traplift. Niet elke trap is daarvoor geschikt, maar veel trappen wel. Wil je dat je huis ook aangepast is voor als er in de toekomst mogelijk een rolstoel in te gebruiken is? Dan moet je aan nog wat meer dingen denken, zoals:

  • Bredere deuren, waar een grote rolstoel doorpast.
  • Drempelhulpen.
  • Voldoende ruimte om overal met een rolstoel te kunnen rijden. Let hierbij bijvoorbeeld op plekken zoals een toilet. Misschien moet je ook al wel denken aan ruimte voor een tillift.

Tijdloze inrichting

Als je een woninginrichting direct geschikt wil maken voor je oude dag is het handig om te kiezen voor kwaliteit en een tijdloze inrichting. Zo weet je zeker dat alles lekker lang mee kan gaan en heb je daar geen zorgen meer over. Laat dan die oude dag maar komen, je bent er immers in je huis dan al op voorbereidt.