Leuk in huis
Image default
Bouwen en verbouwen

Babykamer inrichten

Veel zwangere vrouwen kunnen er niet snel genoeg aan beginnen: brainstormen over de inrichting van de babykamer. Want jouw baby moet natuurlijk de mooiste en leukste babykamer van iedereen hebben! Sommige mensen houden het graag simpel, terwijl anderen helemaal losgaan op de babykamer, en dat is natuurlijk allemaal goed. Heb je nog geen idee welke kant je op wilt met de kamer? Dan zijn hier een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Als je al weet of je een jongetje of een meisje gaat krijgen, dan kun je het kamertje hier natuurlijk op aanpassen. Wil je een echte meisjeskamer, dan kun je een prinsessenkamer maken met overal roze. Wil je een echte jongenskamer, dan kun je iets doen met piraten, auto’s of vliegtuigjes. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Weet je het geslacht niet, of wil je een beetje een gender-neutraal kamertje, dan kan dat natuurlijk ook! Bedenk wat je wilt uitstralen met de kamer. Wil je bijvoorbeeld rust creëren, ga dan voor natuurlijke elementen, zoals wanddecoratie hout of steenstrips wit. Dit geeft een natuurlijk effect. Wil je juist veel plezier en kinderlijkheid uitstralen, kies dan voor vrolijke kleurtjes en combineer dat met elkaar. Je kunt ook een thema-kamertje maken, met bijvoorbeeld als thema: dieren, bloemen, bergen, industrieel, het kan allemaal.

Niet alleen de muren en aankleding zijn belangrijk, maar ook de meubels. De basisuitrusting van een babykamer bestaat uit: een commode, een kledingkast en een bedje. Dat zijn de belangrijkste meubels waar je niet zonder kan. Veel mensen vinden een stoel ook prettig. Zorg er in ieder geval voor dat alles baby-proof is en dus helemaal veilig en goedgekeurd is. Bedenk bij het inrichten ook dat het uiteindelijk vooral praktisch moet zijn. Het is natuurlijk leuk als het er perfect uitziet, maar als het vervolgens niet fijn werkt, heb je daar niet zo veel aan.

Bron van dit artikel : https://www.style4walls.com/nl/