Leuk in huis
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Dakkapel laten plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel zorgt doorgaans niet alleen voor meer woongenot, maar ook voor een hogere waarde van de woning. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer woningeigenaren ervoor kiezen hun woning van een dakkapel te voorzien. Terwijl het kopen van een dakkapel op het eerste gezicht wellicht goedkoop lijkt, blijkt het in de praktijk vaak een redelijk kostbare verbouwing te zijn.  Benieuwd wat een dakkapel ongeveer kost en waar je aan moet denken bij het laten plaatsen van een dakkapel? In dit artikel vertellen we je er meer over!

 

De prijs voor het laten plaatsen van een dakkapel

Hoewel de waarde van je woning door het plaatsen van een dakkapel aanzienlijk kan stijgen, betreft het doorgaans geen goedkope verbouwing. De totaalprijs van een dakkapel is opgebouwd uit arbeidskosten, materiaalkosten en de kosten voor kozijnen.

Materiaalkosten van een dakkapel   

De hoogte van de materiaalkosten zijn van verschillende factoren afhankelijk. Een belangrijke factor is het type materiaal, waarbij vaak gekozen kan worden tussen hout, kunststof en polyester. Een andere belangrijke factor voor het berekenen van de materiaalkosten is de gewenste afmeting van de dakkapel.

Arbeidskosten van een dakkapel       

Ook de hoogte van de arbeidskosten is van verschillende factoren afhankelijk. Zo heeft de afmeting van de dakkapel en de gewenste kozijnen invloed op de hoogte van de arbeidskosten. Ook maakt het een groot verschil of er een standaard fabrieksmodel kan worden geplaatst, of dat er maatwerk moet worden geleverd.

Gemiddelde prijs van een dakkapel  

De gemiddelde prijs van een houten dakkapel ligt rond de 4.000 euro, terwijl de prijs bij een dakkapel gemaakt van kunststof of polyester gemiddeld rond de 5.000 euro ligt. Uiteraard is de totaalprijs in de praktijk van veel factoren afhankelijk.

Dakkapel laten plaatsen door een gerenommeerd bedrijf

Hoewel de handige klusser vaak al snel denkt de dakkapel zelf te kunnen plaatsen, is het toch een heel secuur en lastig werkje. Aangeraden wordt daarom om de dakkapel door een gerenommeerd bedrijf te laten plaatsen. Vraag altijd bij verschillende specialisten een offerte op, maar laat jezelf niet alleen leiden door de prijs. Tenslotte wil je er wel zeker van zijn dat de dakkapel degelijk wordt geplaatst!

 

Bron van dit artikel :