Leuk in huis
Image default
Design en ontwerp

Magazine drukken

Een goed magazine maken is een beste klus, zeker als je geen professional bent. Maar wanneer je een mooi magazine hebt gerealiseerd, is het ook goed als je het magazine op een professionele manier laat drukken. Een magazine drukken kan bij vele bedrijven, die er kennis en kunde van hebben. Er zijn zat mogelijkheden, maar hoe zorg je er voor dat jouw magazine overeenkomt met de stijl van het drukken. Een magazine drukken kan in een hele eigen stijl, maar wat zijn nu de do’s en de don’ts als het gaat om een magazine drukken?

 

Waar moet je op letten bij het drukken van een magazine?

Een magazine drukken kan op meerdere manieren, zo kan het worden ingebonden op een speciale manier en kun je ook een keuze maken in het gewicht van het papier. Daarnaast kun je de kaft bijvoorbeeld laten lamineren, of mat. Qua kleur kan een magazine bijvoorbeeld ook geheel in full-colour. Tevens is per bedrijf de levertijd anders, dit hangt uiteraard ook af van de drukte. Hieronder een aantal zaken opgesomd, waar je op moet letten, aangaande een magazine drukken:

 

  • Formaat magazine; A4, A5 of een eigen, gespecificeerde afmeting;
  • Papier; houtvrij gesatineerd mc (glanzend), houtvrij mat, gerecycled papier etc.;
  • Gewicht papier; 100 gram, 135 gram, 170 gram, 250 gram (er zijn tal van opties);
  • Aantal pagina’s, inclusief omslag, even aantal;
  • Keuze in cover qua gewicht en papier (dit kan anders zijn dan het boekwerk);
  • Afwerking cover.

Nog meer mogelijkheden

Er zijn nog meer mogelijkheden, maar wanneer je bovenstaande duidelijk hebt, ben je een heel eind met het realiseren van een goed gedrukt magazine. Haal overigens een magazine niet in de war met een folder, dit is namelijk toch net weer wat anders. Hierin heb je ook diverse mogelijkheden, zoals folders gevouwen of folders met foliedruk. Laat je hiervoor ook altijd informeren door een specialist.

 

Bron van dit artikel : https://www.dwcprint.nl/drukwerk/briefpapier-drukken