Leuk in huis
Image default
Dienstverlening

Elektra in een nieuw huis, dit zijn de belangrijkste tips!

Heerlijk een nieuw huis! Maar hoe zit het met de elektra? Het is belangrijk dit te weten omdat je anders tegen problemen aan kan lopen. Kijk daarom voordat je het nieuwe huis ingaat hoe de elektra erbij ligt. Wanneer deze niet naar wens is moet u dit gelijk veranderen omdat dit op langere termijn lastiger is. U loopt ook het risico bepaalde plekken te overbelasten met stroom.

Elektriciteitsplan

Kijk goed naar de woning qua elektriciteit en maak een plan over hoe je het wilt hebben. Neem in dit plan mee waar je allemaal stopcontacten wilt en waar alle apparaten die op het stroom worden aangesloten staan. Het is handig om hierbij dan ook een verdeling van de groepen te maken, hierdoor staan er niet te veel grote apparaten op dezelfde groep en zou alles tegelijk aan kunnen staan. Door dit plan te maken kan je uiteindelijk niet tegen verrassingen komen te staan. 

Bepaal waar het licht moet komen

Door vooraf te bepalen waar het licht moet komen kan je dit aanpassen in het elektriciteitsnetwerk, hierdoor weet je zeker dat er licht is op de plekken waar jij het wilt hebben hangen. 

Zelf of een elektricien?

Elektra moet op de juiste manier worden aangelegd, als dit niet goed gebeurd kan dit heel gevaarlijk worden. Wanneer de elektra op een verkeerde manier wordt aangelegd ontstaat er een kans op kortsluiting, vanuit kortsluiting kan er op zijn plaats dan weer brand ontstaan. Het is dus van belang dat u alleen uw eigen elektra doet zodra u hier ook verstand van heeft. Wanneer u uiteindelijk toch niet zeker bent van uw werk kunt u altijd nog de hulp van een elektricien inschakelen. Hierbij is het heel belangrijk dat je niet denk dat het wel goed zou zijn, zekerheid is in deze zaak heel belangrijk.