Leuk in huis
Image default
Electronica en Computers

Waar moet je op letten als je PC speakers gaat kopen?

Waar moet je op letten als je PC speakers gaat kopen?

Bij het kopen van PC speakers zijn er een aantal aandachtspunten die je in je achterhoofd moet onthouden. Het belangrijkste is dat je vooraf goed nadenkt over waarvoor je ze gaat kopen. Als je ze maar zelden koopt dan heb je aan 2 losse speakers vaak voldoende. Wanneer je films gaat kijken of muziek gaat luisteren dan raden wij toch echt een 3.1, 5.1 of 7.1 set aan. Die 1 is voor de subwoofer waarmee je een nog diepere bass krijgt en ook de lage tonen zijn dan vaak beter hoorbaar. Ook kun je gebruik maken van surround sound in de meeste gevallen. Dit is echt een wereld van verschil als je dit eenmaal hoort. 

Natuurlijk moet je daarvoor ook een goede geluidskaart in de computer hebben. Sommige sets worden aangesloten met de jack aansluiting en andere weer met USB. In principe zit er qua kwaliteit geen verschil in, maar USB zorgt er wel voor dat je bijvoorbeeld een headset en speakers kunt aansluiten doordat de jack aansluiting vrij blijft. Ook zijn er vandaag de dag zogenaamde smart speakers. Deze verbind je dan met bluetooth of WIFI aan de computer. Ze zijn een stuk kostbaarder, maar dan heb je ook geen last meer van de kabels. De kwaliteit van deze smart speakers is vaak even groot, alleen het prijskaartje is wat duurder.

Aan welk budget moet je denken?

Bij 5top krijgen wij vaak de vraag aan welk budget je moet denken. Bij gewone pc speakers die je puur gebruikt om er wat geluid uit te krijgen is 50 euro meer als voldoende. Tussen de 50 en 200 euro heb je een prima set voor het luisteren van muziek en films. Als je echt top kwaliteit wil dan moet je toch al snel aan 300 euro of meer denken. Het is maar net hoeveel je het gebruikt en wat je er maximaal aan wil besteden.