Leuk in huis
Image default
Energie

Gezondheidsvoordelen van infraroodpanelen

Een infraroodpaneel geeft je geen warm gevoel, maar het biedt ook verschillende gezondheidsvoordelen. Infrarood wordt al heel lang gebruikt in de gezondheidszorg. Zo wordt infraroodbehandeling bij veel therapeutische behandelingen toegepast. Je kunt infrarood behandelingen vinden in sportscholen en spa’s. Infrarood panelen kunnen je een warmer gevoel geven. Dit doen ze met behulp van straling. Deze straling is vergelijkbaar met de warmte van de zon. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, aangezien dit paneel geen UV-licht uitstraalt. De stralingswarmte die door dit verwarmingssysteem wordt geproduceerd, verwarmt alleen vaste objecten. Het verwarmt de lucht dus niet. Hierdoor krijg je het sneller warm. Dit zijn bijzondere gezondheidsvoordelen die infrarood panelen bieden.

Het stimuleert je immuunsysteem

Je lichaam kan de warme golflengte absorberen die wordt gegenereerd door infrarood panelen. Deze warmte kan ervoor zorgen dat je bloedvaten en haarvaten op natuurlijke wijze uitzetten. Dit kan de zuurstofvoorziening in je lichaam verhogen. Het stimuleert ook de regeneratie van rode bloedcellen. Dit proces is essentieel om je orgel te ontgiften. Infraroodverwarming kan ook het aantal witte bloedcellen verhogen. Als gevolg hiervan kan het je immuunsysteem versterken.

Het vermindert stijfheid en gewrichtspijn

Klinische studies in Japan stellen dat infraroodbehandeling gunstig is voor het wegwerken van stijfheid en pijn. De warme straling kan de haarvaten verwijden. Dit zal de bloedcirculatie verbeteren. Bovendien verhoogt het ook de bloedtoevoer naar je spieren. Hierdoor kan de infraroodstraler spierpijn en gewrichtspijn aanpakken. In principe heeft infraroodstraling een heleboel voordelen. Je kunt deze panelen eenvoudig in huis installeren om hier gebruik van te maken.

Het vermindert allergieën

Het conventionele verwarmingssysteem maakt nog steeds gebruik van convectieverwarming. Dit betekent dat de heater de lucht verwarmt. De warme lucht stijgt naar de bovenkant van je woon- of slaapkamer. Hierdoor kunnen stof en allergenen losraken. Deze convectieverwarming is niet ideaal voor mensen met allergieën. Infrarood panelen daarentegen verwarmen de lucht niet. Het straalt de warme golf rechtstreeks naar je lichaam en andere objecten in de kamer. Er hangt geen stof in je kamer. Hierdoor zal het de luchtkwaliteit verhogen. Dit verwarmingssysteem is veilig, vooral voor mensen met ademhalingsproblemen. Met de uitzonderlijke gezondheidsvoordelen van infrarood panelen, is dit verwarmingssysteem de moeite waard om in je huis te installeren. Deze heater is verkrijgbaar in talloze uitvoeringen. Zo kun je een geschikte verwarming voor je huis kiezen. Met behulp van infrarood panelen blijf je warm bij koud weer en behoud je je gezondheid.