Leuk in huis
Image default
Gereedschap

Een versnipperaar voor de tuin

Voor het onderhoud van de tuin is een houtversnipperaar een zeer prettige aanvulling op het bestaande tuingereedschap omdat een versnipperaar uw tuinafval enorm snel kan verkleinen. Praktisch gezien hebben we het vooral over het verwerken van takken en vaak bladafval van snoeiwerk. Je kunt er tijdens het snoeien direct het tuinafval mee versnipperen tot herbruikbare compost voor je tuin. Maar waar welke soorten van versnipperaars zijn er nu en welke kun je het beste kopen? In dit artikel geven we meer informatie.

Wat zijn de kenmerken van een goede versnipperaar

Wanneer je de verschillende merken van versnipperaars voor de tuin bekijkt dan zijn er direct een aantal opvallende verschillen te zien. We hebben het vaak over een elektrisch model of over een model die op benzinemotor loopt. De verschillen zijn direct al in het gebruik merkbaar. De benzinemodellen zijn veel sterker en afhankelijk van de motor en ook de messen kunnen takken tot wel 70mm dikte eenvoudig worden verwerkt. Hierbij is het belangrijk dat deze combinatie van aandrijving en snijvlak van de messen direct ook garant staat voor de beste resultaten voor het versnipperen van uw tuinafval. Een goede houtversnipperaar of hakselaar zal uw takken moeiteloos verwerken.

Veiligheid tijdens het gebruik

Een ander zeer belangrijk aspect voor een professionele versnipperaar is de veiligheid bij het gebruik. Vergeet niet dat een dergelijk apparaat natuurlijk enorm gevaarlijk kan zijn als deze niet op een aantal aspecten is beveiligd. Omdat bij het insteken van takken er ook een terugslag kan plaatsvinden is een veiligheidsgordijn belangrijk. Een grote invoertrechter is belangrijk maar ook een wielrem om te voorkomen dat de versnipperaar zichzelf kan verplaatsen tijdens het werk. Ook bij het verplaatsen is het belangrijk dat de behuizing stevig is en dat er grote wielen zijn. Voor een professionele versnipperaar die aan al deze voorschriften voldoet verwijzen wij graag naar de website van Tielburger.

Bron van dit artikel :