Leuk in huis
Image default
Gezondheid

Steeds meer mensen last van Chronische hyperventilatie

Vaak last hebben van grote chronische hyperventilatie kan kan erg grote gevolgen hebben voor jou en je omgeving. Zo hebben mensen soms niet eens door dat ze er last van hebben of er al een tijdje meelopen. Omdat heel veel mensen de symptomen niet kennen en ze worden ook nauwelijks bespreekbaar gemaakt onder mekaar. En lijken veel symptomen op dingen waar iedereen wel is last van heeft , en als is hier dan regelmaat in zit kan je last hebben van hyperventilatie. En kan dat je gezondheid en je naasten erg beïnvloeden maar heb je er zelf natuurlijk de grootste last van.  

Symptomen bij luchtwegklachten

Veel last hebben van de luchtwegen zijn al symptomen van hyperventilatie, met name wanneer je vrij snel buiten adem bent naar de kleinste inspanning. Regelmatig erg benauwd zijn terwijl er gewoon voldoende zuurstof in een ruimte is. Laatste tijd veel last gehad van astma aanvallen meer dan normaal, ook dat is een teken van hyperventilatie. Maar ook kleine dingen zoals een trilling tijdens het ademhalen, vooral ademhalen door de mond en erg zwaar ademhalen. En al een lange of vrijwel elke dag last van verkoudheid snotneus enzovoort. En tot slot een droge mond hebben weinig smaak hebben en minder reukvermogen.    

Andere symptomen en Buteyko cursus 

Heb je veel last van duizeligheid doordat je vaak licht in je kop bent, en heb je regelmatig last van hyperventilatie aanvallen. Dan is de grote kans dat je het hebt, helemaal als je de laatste ook nog is veel moeite hebt met concentreren. Weinig onthoud veel nerveus bent en erg bezorgd, en heel snel geëmotioneerd bent wat uitslaat in irritatie.De Buteyko cursus is  een handige optie om je hyperventilatie te behandelen en bespreekbaar te maken. Een een groep of kring mensen met de dezelfde klachten doe je allerlei oefening, en vertel je hoe jij met je hyperventilatie omgaat.