Leuk in huis
Image default
Huishoudelijk

De populairste etherische oliën

Etherische oliën zijn speciale oliën die steeds populairder worden en door een groeiend aantal mensen worden gebruikt. Andere namen die ook wel voor etherische oliën worden gebruikt, zijn vluchtige oliën of aromatische oliën. Het gaat om oliën met geurstoffen die onder invloed van zonlicht door planten worden aangemaakt. Etherische oliën hebben door hun specifieke geur een helend effect op lichaam en geest. Je kunt tal van etherische oliën kopen, maar er is een aantal olievarianten die relatief populair zijn. In dit artikel hebben we een top drie samengesteld van de drie meest geliefde etherische oliën van dit moment!

1. Petitgrain olie: een superfrisse olie die bijdraagt aan totale ontspanning

Op nummer 1 in ons lijstje van meest populaire etherische oliën zetten we petitgrain olie. Deze olie is afkomstig uit de bladeren van de zogeheten Citrus Aurantium, ook wel bekend als ‘zure sinaasappel’. Het belangrijkste effect van petitgrain etherische olie is de rustgevende en kalmerende uitwerking die deze olie heeft op je gevoelsleven en humeur. Van petitgrain olie word je vrolijker en kom je gemakkelijker tot rust. Kun jij in het hectische bestaan van tegenwoordig wel wat stressreductie gebruiken? Probeer het dan eens met petitgrain olie en verbaas je over de positieve effecten!

2. Pepermunt olie: heerlijk fris en zuiverend

Pepermunt olie is een goede nummer twee qua populariteit. Typerend voor deze oliegeur is vooral de frisheid en het helende effect van de pepermuntgeur. Prettig aan pepermuntolie is ook dat, als je verkouden bent, deze olie helpt bij het snel oplossen van slijm. Je kunt de olie prima in een diffuser stoppen en zo verspreiden in de ruimte waar jij dat wenst. Of doe de pepermuntolie in een lekker warm badje!

3. Bergamot olie: Verfrissend, kalmerend en opbeurend

Ten slotte moet Bergamot olie genoemd worden. Deze olie werkt verfrissend, kalmeren en opbeurend. Het is echt een klassieker in de aromatherapie. Een regelrechte aanrader voor wie gek is op essentiële oliën, dus probeer Bergamot olie zeker een keer uit!