Leuk in huis
Image default
Huishouden en schoonmaak

Wassen, stomen en strijken is niet lastig

Als man zijnde hebben de meesten van ons jarenlang het geluk gehad dat wij onszelf niet druk hoefden te maken over het doen van de was: dit werd voor ons verzorgd door de vrouw des huizes. Dit had wel als gevolg dat toen men de twintig naderde, de meesten nog steeds geen flauw benul hadden als het ging om het draaien van een was of het strijken van een overhemd. Plotseling was daar echter het eerste serieuze sollicitatiegesprek, of de eerste echte date. Gelukkig hoeft het allemaal niet zo lastig te zijn als het vaak lijkt.

Bij het wassen is het belangrijk om het wasvoorschrift te volgen. Dit staat in de meeste gevallen op een labeltje in het kledingstuk zelf. Ook is het belangrijk om onderscheidt te maken tussen de verschillende kleuren was: het is bijvoorbeeld ten zeerste afgeraden om een wit t-shirt en een fel rood hemd samen te wassen. Een witte was, een kleur was en een donkere was zijn beter: hierdoor behouden de kledingstukken hun kleur. Daarnaast moet je ook opletten dat je de juiste temperatuur hanteert: bij een te warme was loop je de kans dat de kleding krimpt en dit is niet de bedoeling.

Strijken is, in vergelijking met wassen, al een stuk lastiger. Voor verschillende kledingstukken staan er voorbeeld video’s online. Wat wel belangrijk is om op te letten is het soort strijkijzer en stof: ook hierbij is het aangeraden om het labeltje te raadplegen en de handleiding goed te lezen. Een stoom strijkijzer werkt immers anders droogstrijkijzers.

Mocht je er uiteindelijk toch geen zin in hebben, of het simpelweg niet kunnen, kan je altijd nog naar een stomerij in de buurt. Bijvoorbeeld stomerij wassenaar of stomerij voorburg. Hier wordt de kleding gewassen, gestoomd en gestreken. Wel zo gemakkelijk!

Bron van dit artikel : http://www.stomerijpanda.nl/